Сестра кременчуцького нардепа Шаповалова забудовує берег Дніпра

Скандали
Ольга Матвієнко29 липня 2015 о 09:581930 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Сестра кременчуцького нардепа Шаповалова забудовує берег Дніпра
Будівництво триває у природоохоронній зоні.

Сестра полтавського нардепа Шаповалова забудовує берег ДніпраЗабудова на березі Дніпра у Кременчуці. Фото – www.telegraf.in.ua

У Кременчуці Полтавської області в природоохоронній зоні на березі Дніпра йде забудівля на земельній ділянці, яку орендує підприємство сестри народного депутата Юрія Шаповалова – Ірини Мовчан. Про це пише видання «Телеграф».

За інформацією земельного управління виконкому Кременчуцької міськради, земельну ділянку на вулиці Флотській, 10 площею 1,2 га орендує приватне підприємство «Апілак». Договір укладено в 2010 році на 5 років – до грудня цього року.

Згідно з ЄДР, засновником «Апілак» є Ірина Мовчан. Крім того, вона керує приватним підприємством «Сав-юр», яке зареєстроване на вулиці Першотравневій, 44. За цією ж адресою знаходиться магазин мережі електроніки «Фокстрот». Раніше його регіональним керівником був Юрій Шаповалов. Засновником «Сав-юр» є ТОВ «Фокстрот-Кременчук» (кінцеві бенефіціари, згідно з ЄДР – Сандра Маделен Перин з Сейшельських островів і Юрій Шаповалов – уточнює ресурс «Наші гроші»).

Одним із підтверджень того, що власниця «Апілаку» та керівниця «Сав-юр» є сестрою нардепа Юрія Шаповалова, можуть слугувати фото Шаповалової (Мовчан) у соцмережі «Однокласники». В її альбомі «Весілля сина» є фото нардепа з підписом «побажання щастя племіннику».

Наразі на земельній ділянці збудовано котедж і забудова продовжується. Площа орендованої землі самовільно була збільшена на 1560 кв. м, які використовуються для заїзду.

Народний депутат Юрія Шаповалов пройшов у Верховну Раду по мажоритарному округу у Кременчуці, а зараз входить в парламентську групу «Воля народу» Ігоря Єремєєва.

Ще одну земельну ділянку в природоохоронній зоні площею близько 1 га на березі Дніпра на вулиці Флотській, 6 орендує громадська організація «Клуб відпочинку працівників правоохоронних органів».

По-сусідству на ділянці на вулиці Флотській, 4-а знаходиться цілісний майновий комплекс водозабірної станції, який за рішенням суду перейшов від ПП «Стрілець» приватній особі Сергію Галаті. Він – співвласник та керівник будівельної фірми «Легбудпроект». Донедавна керував місцевою організацією «Свобода». Наразі ділянка на Флотській, 4-а не оформлена, клопотання про розроблення технічної документації із землеустрою Галата поки не подавав, хоча обіцяв. Орендна плата не стягується.

Нагадаємо, що у Полтаві на міського голову Олександра Мамая подали до суду за адміністративне правопорушення – надання дозволу на розміщення тимчасових споруд на семи ділянках свої падчерці. А через земельний скандал в області звільнили виконуючого обов’язки начальника держземагенства Ярослава Сколоту.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter