Чорнухинський район отримає 10 мільйонів на подолання наслідків стихії

Влада
Ольга Матвієнко28 червня 2016 о 10:131150 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Чорнухинський район отримає 10 мільйонів на подолання наслідків стихії
Загалом збитки оцінили у 16 млн грн.

Чорнухинський район отримає 10 мільйонів на подолання наслідків стихіїНаслідки стихії на Полтавщині. Фото із соцмережі

Село Вороньки – епіцентр стихійного лиха, яке цього тижня пронеслося над Полтавщиною. Затоплені подвір’я, погреби і городи, зірвані покрівлі, обвалені стіни. Місцева жителька Марія Снісаренко розповідає, що навіть не знає, як тепер викручуватись. Адже з невеликими статками її родині важко буде усунути усі руйнування.

– Я живу у багатоквартирному будинку, а там дах не такий, як на приватній хаті. Там простим латанням справа не обійдеться, великі гроші для ремонту потрібні. Нам це просто не по плечу, навіть якщо і складемось усім будинком нашими невеликими фінансами, – бідкається жінка.

Голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький до Вороньків Чорнухинського району приїхав не тільки оглянути збитки, а привіз від себе постраждалим привіз 200 листів шиферу, матеріалу, який в дефіциті у Чорнухах після бурі.

– Сьогодні ми з депутатами обласної ради ухвалили рішення – негайно скликати сесію, щоб приєднатись коштами обласного бюджету до подолання наслідків негоди, – сказав голова обласної ради. – На порядку денному одне питання – виділення 10 мільйонів гривень до резервного фонду, з подальшим спрямуванням їх на подолання руйнувань у Чорнухинському районі, та всіх територіях, які постраждали від стихії.

Також на рівні обласної ради звернулися до керівників районів області і запропонували також допомогти Чорнухинському району.

–Ця ініціатива вже розкочується хвилею по області – 8 районів приєдналися до моєї пропозиції допомогти людям із постраждалих від стихійного лиха Чорнухинського, Лубенського, Лохвицького району. Вдячний їх керівникам – першому заступнику Полтавського міського голови Михайлу Шевченку, першому заступнику Кременчуцького міського голови Володимиру Пелипенку, Юрію Коваленку, голові Миргородської РДА, Роману Перепелиці, голові Решетилівської РДА, Юлії Середі, голові Машівської РДА, Камандару Байрамову, голові Великобагачанської РДА, Сергію Бульбасі, голові Новосанжарської РДА і Кобеляцькому міському голові Олександру Копельцю за бажання допомогти людям у скруті, – сказав Олександр Біленький.

Під час зустрічі із селянами з’ясувалося, що крім фінансової є ще одна проблема – люди, подекуди, просто нічого не знають ні про допомогу доброчинців, ні про відшкодування з державного бюджету.

– Маємо слабку координацію між штабом з подолання наслідків негоди, головами сільських рад і місцевими агровиробниками з приводу алгоритму надання благодійної допомоги та відшкодування державою витрат на подолання руйнувань. Окрім того, люди погано проінформовані про саме надання допомоги матеріалами, де її можна отримати, який механізм компенсації витрат. Ці та інші зауваження врахують під час засідання штабу з подолання наслідків стихійного лиха, – зазначив голова обласної ради.

Від негоди, яка на початку тижня прокотилась Полтавщиною, найбільше постраждав Чорнухинський район – тут збитки попередньо оцінюють на суму 16 мільйонів гривен. 7 мільйонів уже виділили із резервного фонду обласного бюджету на цьому тижні.

Прес-служба Полтавської обласної ради

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter