Влада Полтави заплатить собі за те, що роздасть ветеранам по 500 гривень до Дня Перемоги

Влада
Надія Труш31 березня 2015 о 13:002044 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Влада Полтави заплатить собі за те, що роздасть ветеранам по 500 гривень до Дня Перемоги
2770 полтавських ветеранів отримають гроші до Дня Перемоги.

До Дня Перемоги учасники бойових дій та інваліди війни отримають по 500 гривеньПолтавські ветерани отримають до Дня Перемоги премії. фото biblioovruch.blogspot.com

На саму лише доставку привітання та премій з міського бюджету планують виділити півмільйона гривень.

Про це йдеться у проекті рішення "Про внесення змін та доповнень до Програми соціального забезпечення та соціального захисту населення «Турбота» на 2015 рік". Проект рішення з’явився на сайті міськради, його розглянуть на 49 сесії 6 скликання.

Кошти пенсіонерам, які брали участь у Великій Вітчизняній війні, доставлять додому разом із інформаційною друкованою продукцією.

Друкована поліграфія для привітань та поштові витрати, які йтимуть в доповнення преміям, потягнуть із міського бюджету 284 тисяч гривень. На оплату послуг, пов’язаних з виплатою і доставкою планують виділити 307 тисяч гривень. Із формулювання, зазначеного на сайті міськради, можна зробити припущення, що 591 тисячу гривень збираються витратити лише на безпосередню організацію виплат та рознесення чи розвезення грошової допомоги й інформаційної друкованої продукції. До речі, що саме влада розуміє під інформаційною продукцією – вітальні листівки чи дещо інше – не пояснюється.

Тож, судячи із даних, оприлюднених на сайті міськради, влада з міського бюджету заплатить собі за доставку кожному ветерану війни по 500 гривень. До слова, із нинішніми цінами на ліки (а саме їх, швидше за все, потребують старенькі полтавці найбільше) премію у 500 гривень можна сміливо вважати мізерною.

Одноразову матеріальну допомогу отримають учасники бойових дій та інваліди війни, які народилися до 1932 року включно. У проекті рішення та у самій програмі "Турбота" на 2015 рік не вказано, скільки саме ветеранів підпадають під категорію осіб, яким призначена одноразова матеріальна допомога до 9 травня.

За даними міської організації ветеранів, у Полтаві 2770 осіб можуть розраховувати на пів тисяч гривень від влади міста.

– У Полтаві 1100 інвалідів війни, 850 учасників бойових дій і прирівняних до них осіб, 820 ветеранів війни тилу, – повідомив статистику Леонід Солодовник, голова Ради Полтавської міської організації ветеранів.

Якщо підрахувати – виходить 1 мільйон 385 гривень. Тобто загалом на ветеранів з бюджету Полтави знадобиться приблизно два мільйони гривень, причому півмільйона з цієї суми знадобиться на папір, який додадуть до грошової допомоги.

Загалом же сума видатків на програму "Турбота", як йдеться у проекті рішення, сягає 28 мільйонів 350 гривень. Програма передбачає надання різних видів допомоги та виплат, які спрямовані на матеріальне забезпечення та поліпшення обслуговування громадян міста за кошт міського бюджету. Щодо цьогорічних видатків на "Турботу", то сума значно більша, аніж минулого 2014 року. Тоді витратили трохи більше 11 мільйонів гривень.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter