Керівник Полтавської області полетів до Білорусі дивитись на ветсанзавод

Влада
Ольга Матвієнко16 липня 2015 о 15:511057 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Керівник Полтавської області полетів до Білорусі дивитись на ветсанзавод
Досвід Білорусі використають при реконструкції ветеринарно-санітарного заводу на Полтавщині.

Керівник Полтавської області полетів до Білорусі дивитись на ветсанзаводВалерій Головко знайомиться із досвідом роботи білоруського ветеринарно-санітарного заводу. Фото – www.kyiv.press

Цими днями делегація Полтавської області на запрошення литовської групи компаній ARVI поїхала до Республіки Білорусь. Перед візитом голова Полтавської ОДА Валерій Головко повідомив, що у Білорусі представники облдержадміністрації та обласної ради ознайомляться з роботою ВАТ «Лідський ветеринарно-санітарний утилізаційний завод». Це підприємство у місті Ліда реконструювали литовські інвестори – група компаній ARVI. Проект реалізувався у декілька етапів, у жовтні 2014 року підприємство було здано в експлуатацію.

До теми: Валерій Головко в Одесі домовлявся про співпрацю з міжнародними фінансовими організаціями

Аналогічний проект литовці мають намір реалізувати і в Полтавській області, повідомляє прес-служба ОДА. До обласної влади вони звернулися з пропозицією реконструювати Хорольський ветеринарно-санітарний завод, який із жовтня минулого року взагалі призупинив свою роботу. Проектна потужність майбутнього підприємства – 25 тисяч тонн на рік, загальна вартість проекту – понад 15 мільйонів євро.

– Литовські інвестори зацікавлені у співпраці з Полтавщиною, як і обласна влада, – прокоментував перед від’їздом голова Полтавської ОДА Валерій Головко. – Першим таким кроком може стати інвестиційний проект з будівництва на базі старого заводу у Хоролі сучасного підприємства з переробки відходів тваринного походження. Інвестор дуже серйозний: група компаній ARVI об’єднує 22 підприємства, які займаються виробництвом добрив, кормів і цукру, переробкою м’яса, утилізацією відходів тваринного походження. Річний оборот – 250 мільйонів євро, на підприємстві працюють понад тисячу осіб. А продукція – добрива, корми, індичина, цукор – експортується до країн Європи, Азії, Африки, Північної та Південної Америки.

– Для області такий проект – це і нові робочі, і надходження податків до місцевого бюджету, а також вирішення екологічної проблеми у Хоролі, пов’язаної із діяльністю старого ветсанзаводу, – додає голова Полтавської обласної ради Петро Ворона. – Окрім того, будівництво сучасного ветсанзаводу спростить доступ до європейських ринків підприємствам харчової галузі Полтавщини. Адже, щоб вивезти м’ясо на експорт, потрібно обов’язково мати посвідку з такого заводу з підтвердженням, що підприємство утилізувало залишки виробництва.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter