На думку голови Полтавської ОДА, в області погано працюють над попередженням пожеж

Влада
Ольга Матвієнко17 червня 2015 о 19:031051 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На думку голови Полтавської ОДА, в області погано працюють над попередженням пожеж
Кількість лісових пожеж цього року в рази перевищує минулорічні показники.

На думку голови Полтавської ОДА в області погано працюють над попередженням пожежЗагальна кількість пожеж на Полтавщині зменшилася, а от ліси горять частіше. Фото – www.kotsubynske.com.ua

Не дивлячись на всі заходи, які вживають пожежники та лісівники, в області виникло вже 13 пожеж у лісах Полтавської області. Минулого року на даний період загасили лише одну пожежу. Про ситуацію в області доповів Віктор Стеблянко, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій на нараді в голови ОДА.

– Цього року на території Полтавської області виникло 122 пожежі в природних екосистемах, що на 18% менше, ніж за аналогічний період минулого року, коли виникло 149 пожеж. Площа пошкодженої території становить 198 гектарів цього року, що на 2,4 рази менше, ніж минулого року. Минулого року на цей період вогнем було пошкоджено вогнем 466 гектарів. На відкритій території виникло 108 пожеж, вигоріло 173 гектари сухої рослинності. Минулого року це було 148 гектарів.

До теми: Полтавцям заборонили ходити до лісу

З лісовими масивами у нас є проблематика на цей день: якщо минулого року на цей період у нас була одна пожежа, то цього року маємо 13 пожеж. Вигоріло 23,6 гектара лісової підстилки, а в 2014 – тільки півгектара лісової підстилки. Маємо констатувати, що маємо вже дві пожежі на торфовищах цього року, – доповів Стеблянко.

Далі чиновник перерахував ті технічні засоби та ресурси, а також профілактичні заходи, які вживаються для попередження та гасіння пожеж. Валерій Головко заперечив:

– Тринадцять пожеж проти однієї минулого року – це показник

поганої роботи, – вказав Головко на начальника управління лісового господарства, представника ДСНС та Віктора Стеблянка. – Хочу почути, в який період це відбулося і які заходи ви вживаєте для недопущення пожеж у лісах і торф’яниках. Без доповіді і лірики. Показник – пожежі й факт їхнього упередження, а не гасіння.

Віктор Стеблянко зазначив, що цього року склалася посушлива погода. Суха трава і лісова підстилка легко займаються при необережному поводженні з вогнем громадян. Саме випалювання сухої трави на городах, паління в лісі, розведення багать – причина пожеж в екосистемах практично у 100% випадків. Більшість пожеж на території області сталися саме поблизу городів, на луках, де випалювали траву, щоб потім було краща на сіно. За словами Геннадія Бровара, тимчасово виконуючого обов’язки начальника ДСНС області, у сільських радах постійно проводиться роз’яснювальна робота.

– Я зрозумів би, якщо мені сказали: по області провели таку кількість «кущових» нарад, запросили таких голів, а потім перевірили реакцію цих сільських голів на ту інформацію, яку довели до відома, то тоді це було б правильно. Але коли просто довели до відома, то воно так «до відома» і залишилося, – заперечив Валерій Головко. – Мені конкретно повідомити, в якій сільській раді і коли сталася пожежа, ім’я голови сільради, і будемо реагувати на конкретну посадову особу.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter