Полтавцям заборонили ходити до лісу

Надзвичайні події
Ольга Матвієнко17 червня 2015 о 16:341303 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавцям заборонили ходити до лісу
Пожежники попереджають про високий ризик виникнення пожеж у лісах.

Полтавцям заборонили ходити до лісуНа Полтавщині оголосили 5 клас пожежної небезпеки. Фото – karpatskijobjektiv.com

У лісах Полтавської області лісівники і пожежники проводять профілактичні заходи, аби запобігти пожежам, повідомляють у прес-службі Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Пожежники попереджають громадян, що у зв’язку із 5 класом пожежної небезпеки вхід до лісу заборонений. Не дивлячись на усі вжиті заходи, із початку року в екосистемах сталося 13 пожеж, у той час як минуло річ на Полтавщині зафіксували лише одне загоряння у лісі. Така ситуація склалася через засуху. Суха трава та лісова підстилка легко займаються при необережному поводженні з вогнем населення.

До теми: На Великдень Полтавщину вкрили лісові пожежі

Для профілактики загорянь встановили посилене патрулювання, із населенням проводять роз’яснювальну роботу. У найбільш відвідуваних місцях проводяться посилені рейди, роздають інформаційні листівки та нагадують відпочивальникам правила поведінки в лісі. Вздовж доріг та поблизу місць відпочинку виставлена наглядна агітація на протипожежну тематику.

Для нагляду за пожежною ситуацією в лісових масивах області існує мережа пожежно-спостережних пунктів та 14 систем відеоспостереження. В підпорядкованих лісогосподарських підприємствах організовано роботу 8 спеціалізованих лісових пожежних станцій.

Для спостереження за пожежною ситуацією у лісах Полтавщини також використовують пожежний літак.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter