​На Полтавщині хочуть створити Асоціацію нафтогазовидобувних підприємств

Влада
Ольга Матвієнко3 квітня 2016 о 15:16991 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 ​На Полтавщині хочуть створити Асоціацію нафтогазовидобувних підприємств
Асоціацію планують створити для налагодження співпраці з нафтогазовидобувними підприємствами.

Для налагодження співпраці з нафтогазовидобувними підприємствами планують створити Асоціацію На Полтавщині налагоджують співпрацю із газовидобувними компаніями. Фото надане прес-службою голови обласної ради

Із ініціативою виступили голова обласної ради Олександр Біленький та голова облдержадміністрації Валерій Головко під час круглого столу з представниками провідних підприємств галузі.

– На основі цієї організації планують налагодити тристоронню співпрацю у форматі «влада-бізнес-громади», яка дозволить задовольнити кожну зі сторін, – зійшлись на думці учасники зібрання.

До теми: Полтавська ОДА та ПАТ «Укргазвидобування» підписали меморандум про співпрацю

У той же час – це перший крок у випрацюванні спільної позиції у питанні використання надр Полтавщини, питанні підтримки соціальної галузі територій, де їх видобувають.

– Це надзвичайно важливо в умовах, коли уряд фактично відсторонив органи місцевого самоврядування від процесу надання дозволів на розробку надр. Під час сесій обласної ради ми не погодили жодного дозволу для підприємств нафтогазовидобувної галузі. Але це не повинно сприйматись, як протидія розвитку. Депутати обласної ради хочуть прозорих правил у цьому питанні, протестують проти тиску і позбавлення місцевих громад права вирішувати долю ресурсів, зосереджених на їхніх територіях. І саме співпраця у рамках Асоціації допоможе нам налагодити співпрацю з підприємцями, почути їх пропозиції по співпраці з місцевими громадами, – сказав голова обласної ради.

Читайте також: Міненерго забракувало усіх кандидатів на керівника Полтавського управління геофізичних робіт

Представники нафтогазовидобувних підприємств підтримали створення нової організації. Зауваження були лише щодо її форми.

– Це може бути і не асоціація, бо така галузева форма співробітництва у області вже існує, – звернули увагу підприємці.

– Форма тут не головне. Важливо, щоб нова організація була дієвою ланкою, яка виражатиме інтереси підприємців, механізм співпраці з центральними органами влади. Важливо, щоб асоціація, чи робоча група, чи координаційна рада – яку б назву організація не носила – була незалежною від усіх органів влади, але і враховувала інтереси місцевих громад, де підприємства Полтавщини ведуть видобуток, – зазначив голова облдержадміністрації Валерій Головко.

Під час круглого столу Валерій Головко дав доручення керівнику Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Інні Іщенко узгодити усі організаційні питання по співпраці з підприємствами галузі.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter