На субсидію претендуватимуть на 300 тисяч полтавських сімей більше, ніж заплановано

Влада
Надія Труш25 березня 2015 о 15:181420 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На субсидію претендуватимуть на 300 тисяч полтавських сімей більше, ніж заплановано
У 2015 році право на субсидію матимуть близько 300 тисяч сімей, проте реально звернень очікують більше – приблизно від 600 тисяч сімей.

На Полтавщині на субсидію претендуватимуть на 300 сімей більше, ніж запланованоНа Полтавщині на субсидію претендуватимуть на 300 сімей більше, ніж заплановано. фото perechinrda.gov.ua

Це у десятки разів більше, аніж минулого, 2014 року, – до прийняття постанови про спрощення процедури оформлення субсидій таке право мали 65 тисяч сімей. Такі цифри озвучили сьогодні, 25 березня, на нараді у голови Полтавської облдержадміністрації Валерія Головка.

На нараді дали оцінку постанові, яка набуде чинності з 1 травня. За словами очільника області, це революційний закон.

– Я особисто вважаю закон революційним, він розширює перелік осіб, які можуть скористуватися допомогою від держави, – сказав Головко. – Ще один плюс: процедура спрощена в оформленні, і дає можливість усім пересічним громадянам, в стислий термін отримати субсидію.

Але, як показує досвід українського законодавства, чи не усі так звані революційні закони, звичайно, мають і недоліки. Їх збираються найближчим часом викорінити.

Зокрема, є проблема щодо роз’яснення жителям Полтавської області їх прав та обов’язків згідно нового закону про субсидію. Крім того, поки що існує проблема стосовно розрахунків.

– Скажу відверто, розрахунок субсидій є складним, – говорить Людмила Корнієнко, директор Департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації.

Ще одна актуальна проблема – як розповсюдити серед населення пам’ятки, як заповнити декларацію на отримання субсидії, які збираються уже найближчим часом роздрукувати. Визначили, що друк та рознесення вимагатиме значних витрат – приблизно мільйон. Ініціатива безкоштовно розповсюдити через листонош (зокрема, у сільській місцевості) не знайшла підтримки. За словами Людмили Корнієнко, робити це безкоштовно листоноші не будуть.

До теми: Хто має право та як правильно оформити житлову субсидію

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter