На Полтавщині оподаткують близько 20 тисяч пенсій

Влада
Юлія Обелець14 січня 2015 о 16:401891 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Полтавщині оподаткують близько 20 тисяч пенсій
Згідно законодавчих змін, органам Пенсійного фонду необхідно оподаткувати пенсії, що втричі перевищують мінімальну.

На Полтавщині оподаткують близько 20 тисяч пенсійПро це сьогодні,14 січня, повідомив Валерій Руденко, начальник ГУ Пенсійного фонду України в Полтавській області. Він розповідав про ситуацію в пенсійній сфері та заходи щодо зміцнення її фінансової стабільності в ході реалізації урядової програми дій та соціальних перспектив Держбюджету 2015.

– Насамперед з урахуванням прийнятих законодавчих змін органам Пенсійного фонду необхідно запровадити оподаткування майже 20 тисяч пенсій, розміри яких перевищують три мінімальні заробітні плати (3654 гривні), на суму такого перевищення за ставкою 15% або 20% ( на суму перевищення пенсії понад 10 мінімальних зарплат, тобто більше 12 180 гривень.). Всі ці громадяни розпочнуть платити новий податок в автоматичному режимі вже у лютому з відрахуванням суми податку за січень. Оскільки на час його впровадження з 1 січня 2015 року відомості на виплату січневої пенсії вже були надруковані і знаходились на відділеннях зв’язку чи в банківських установах,– зауважив під час прес-конференції Валерій Костянтинович.

До слова, на Полтавщині ці 20 тисяч пенсій складають 4 відсотки від загальної кількості пенсій.

Планується, що завдяки такому нововведенню до державного бюджету України тільки від полтавських пенсіонерів щомісяця надходитиме близько 1,7 мільйонів гривень такого податку.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter