На Полтавщині цьогоріч уже побували п’ять іноземних делегацій

Влада
Надія Труш26 квітня 2016 о 15:421243 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Полтавщині цьогоріч уже побували п’ять іноземних делегацій
Візити в основному стосувалися питань реформ, виборів та бізнесу.

На Полтавщині цьогоріч уже побували шість іноземних делегаційНа Полтавщині цьогоріч уже побували шість іноземних делегацій. Фото artalbum.org.ua

Станом на березень 2016 року Полтавщина прийняла 5 іноземних делегацій. Минулого 2015 року таких візитів було 25.

12 січня заступник голови облдержадміністрації Олег Пругло зустрівся з представниками Всеукраїнського громадського об’єднання «Національна Асамблея інвалідів України» (НАІУ) та Міжнародної фундації виборчих систем (International Foundation for Electoral Systems, IFES) та обговорив питання оцінки ситуації щодо забезпечення доступу осіб з інвалідністю до виборчих та політичних процесів у Полтавській області. В зустрічі приймали участь виконавчий директор всеукраїнського громадського об’єднання «Національна Асамблея інвалідів» Наталя Скрипка, менеджеру з розвитку, організації діяльності та звітування Міжнародної фундації виборчих систем Мелані Поулсен, а також керівники департаментів облдержадміністрації. У підсумку створили 25 взаємопов’язаних команд по 2 людини для обстеження об’єктів у кожному районі області. Пілотний проект втілюється за підтримки Посольства Канади в Україні, агенції міжнародного розвитку USAID та Міжнародного фонду виборчих систем IFE.

26 січня Полтавську область відвідали експерти і представники Проекту Німецького Товариства Міжнародного Співробітництва (GIZ) «Реформа управління на сході України», зокрема – міжнародний експерт Проекту Штефан Дрегер (Німеччина) з метою обговорення ходу реалізації проекту «Реформа управління на сході України». Обговорили питання реалізації проектів Міжмуніципального співробітництва, а також утворення Центрів надання адміністративних послуг. Наступного дня у Нових Санжарах провели навчання для очільників сільських та селищних рад району задля ознайомлення присутніх з основною метою міжмуніципального співробітництва (ММС) в контексті реалізації широкомасштабної реформи місцевого самоврядування в Україні.

9 лютого перший заступник голови ОДА Андрій Пісоцький та заступник директора Департаменту економічного розвитку Дмитро Орлов зустрілися із представниками Спеціальної Моніторингової Місії ОБСЄ в Україні Маргарітою Хайді Васкес Панес та Гаріком Чілінгаряном. Мова йшла про сприяння ослабленню напруги в суспільстві та створенню стабільності і безпеки та відношення громадськості до судової справи відносно Харківського міського голови Геннадія Кернеса, а також до російського капіталу на українському ринку. У рамках реалізації Проекту українсько-німецького технічного співробітництва «Енергоефективність у громадах», що реалізується GIZ, протягом 9-11 лютого в Полтавській області перебувала делегація експертів Проекту: заступник директора проекту GIZ пані Іма Хренова-Шимкіна та експерт Маріо Бодем. 9 лютого провели семінар для представників органів державної та місцевої влади «Впровадження енергоефективних заходів у громадських будівлях із застосуванням механізму ЕСКО. Роль органів державної та місцевої влади». 10 лютого відбувся практичний семінар для представників об’єднань співвласників багатоквартирних будинків області «Впровадження енергоефективних заходів у житлових будівлях із застосуванням механізму ЕСКО. Роль ОСББ». 11 лютого експерти Проекту провели практичний семінар з впровадження діалогової платформи для представників всіх консорціумів, створених в рамках Проекту в п’ятьох областях країни, на чолі з Полтавською облдержадміністрацією, Дніпропетровською обласною радою, Житомирською, Чернівецькою та Сєверодонецькою міськими радами. Метою Проекту українсько-німецького співробітництва GIZ «Енергоефективність у громадах» є підтримка здатності місцевого самоврядування виконувати роль провідної сили в Україні щодо впровадження заходів з енергоефективності. Проект надає технічну підтримку містам-партнерам, а також сприяє у доступності до фондів та кредитних ліній для фінансування з енергоефективності.

9 березня голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко зустрівся з фахівцями Світового банку в рамках Місії з підтримки впровадження Проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей». У складі делегації були керівник програм з питань охорони здоров’я, освіти, соціального захисту та вразливості внаслідок конфлікту Білорусії, Молдові та України, Європи і Центральної Азії пан Фон Зао, експерт із комунікаційної та інформаційної підтримки пан Кіт Конлон, фахівець Світового банку з питань охорони здоров’я Олена Дорошенко, радник з фінансування системи охорони здоров’я МОЗ України Нінель Кадирова, заступник директора КЗ «Центр медичної статистики МОЗ України» Сергій Дяченко, в.о. начальника управління координації центрів реформ МОЗ України Леся Карпінська, консультант з впровадження системи DRG Катерина Россол. Анонсували пілотний проект «Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей», який впроваджують за рахунок коштів позики Світового банку (41 млн дол) та співфінансування за рахунок бюджетних коштів (4,1 млн дол). У реалізації проекту братимуть участь обласний клінічний кардіологічний диспансер, інформаційно-аналітичний центр медичної статистики та клінічна лікарня імені Миколи Скліфосовського, центральні міські та районні лікарні, Центри первинної медико-санітарної допомоги.

30 березня голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко та заступник директора Департаменту економічного розвитку Дмитро Орлов зустрілись з делегацією Посольства Республіки Болгарія в Україні - Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Болгарія в Україні Красіміром Мінчевим та Першим секретарем Посольства Республіки Болгарія в Україні Каліном Калчєвим. Обговорювали перспективи розвитку регіонального співробітництва між Полтавською областю та адміністративними областями Болгарії в економічній, туристичній та гуманітарній областях. Валерій Головко запропонував провести в регіоні українсько-болгарський бізнес-форум, запросив болгарських гостей та підприємців прийняти участь в Сорочинському ярмарку, який відбудеться 16-21 серпня. Пан Посол Красімір Мінчев наголосив на необхідності співпраці між містами-побратимами Полтавою і Велико-Тирново, а також налагодженню нових побратимських стосунків між містами Болгарії та Полтавщини.

До теми: Головко та Біленький їздили у Німеччину за рахунок німців

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter