Начальник УЖКГ Сінельнік завдав майже 13 мільйонів гривень збитків бюджету Полтави (відео Громадського ТБ)

Влада
Юлія Обелець18 березня 2016 о 08:431515 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Начальник УЖКГ Сінельнік завдав майже 13 мільйонів гривень збитків бюджету Полтави (відео Громадського ТБ)
У той час як полтавці потерпають від проблем у сфері житлово-комунального господарства, бюджетні гроші, виділені на дану сферу, зникають невідомо куди.

Начальник УЖКГ Сінельнік завдав майже 13 мільйонів гривень збитків бюджету Полтави (відео Громадського ТБ)Начальник УЖКГ Полтави Cергій Сінельнік. Фото – poltavske.tv

Так, з метою дослідження питання щодо законності та цільового використання бюджетних коштів, Державна фінансова інспекція в Полтавській області провела ревізію в Управлінні житлово-комунального господарства виконавчого комітету Полтавської міської ради. За результатами ревізії встановлено, що даним управлінням завдано збитків міському бюджету на суму майже 13 млн грн, – йдеться на poltavske.tv.

Перевірка мала на меті підтвердження обсягів наданих послуг та виконаних робіт, передбачених Програмами розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою м. Полтави на 2014 та 2015 роки.

Дані програми включали мінімально необхідні заходи та завдання, що дозволили б, серед іншого, забезпечити надійність роботи систем життєзабезпечення, комфортності та безпеки умов проживання населення; покращити благоустрій міста: технічний стан доріг міста та мостових споруд, технічних засоби організації дорожнього руху, якість зовнішнього освітлення міста, стан мереж зливової каналізації, обслуговування кладовищ та інших об’єктів благоустрою; забезпечити комунальні підприємства спеціальною технікою та устаткуванням.

У ході перевірки ревізія виявила порушення УЖКГ вимог Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Бюджетного Кодексу України, а саме нецільове використання бюджетних коштів у сумі 12 926 994,93 грн. Найбільше порушень виявлено в діяльності КП «Полтавська МШЕД» і Управління механізації будівництва №23. Так, із цієї суми 2 012 355,13 грн – нецільові витрати, що здійснювалися КП «Полтавська МШЕД». Ще 5 622 479,32 грн – це матеріальна шкода, завдана міському бюджетуУправлінням механізації будівництва №23.

Відповідно до Положення про УЖКГ виконавчого комітету Полтавської міської ради, відповідальність за розпорядження коштами в межах отриманого фінансування покладена на начальника УЖКГ Сергія Сінельніка. Журналісти Громадського ТБ намагалися взяти коментар у Сергія Сінельніка щодо даної ситуації, проте він спілкуватися відмовився. Щоправда, вдалося дізнатися, що начальник УЖКГ не погоджується з результатами ревізії. Якщо він надасть документи, які спростовують попередні результати перевірки, сума збитків може змінитися в менший бік.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter