Начальнику з управління культури пропонують звільнитися через логотип Полтави від російського дизайнера

Влада
Ольга Матвієнко25 січня 2016 о 15:541946 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Начальнику з управління культури пропонують звільнитися через логотип Полтави від російського дизайнера
Вказівки замовляти логотип міста чиновник не отримував, а своє рішення не погодив ні з ким.

Начальнику управління культури пропонують звільнитися через логотип Полтави від російського дизайнера

25 січня в Полтавській міській раді вперше зібралася профільна депутатська комісія з питань розвитку підприємницької діяльності, розвитку міста, інвестицій, туризму.

Чи не найголовніше питання порядку денного – обговорення туристичного логотипу Полтави, який викликав чималу хвилю обурення у мешканців міста. Із залу засідання повідомляє журналіст Надія Труш.

Як зазначали раніше, візитівку розробили в київському офісі російського дизайнера Артемія Лебедєва, відомого своєю антиукраїнською позицією. Безпосереднім замовником логотипу назвали відділ туризму та культурної спадщини управління культури МВК. На комунальному сайті «Полтава туристична» логотип презентували, як уже затверджений. Принаймні на таку думку наштовхує заголовок статті «Полтава – місто, що вже має власний логотип» від 22 січня.

Доповідати, що ж це за логотип, хто насправді замовник і у скільки він обійдеться міському бюджету викликали начальника відділу Віталія Павлова. Той відразу запевнив – логотип пробний і виготовлений безкоштовно.

Депутата Світлану Тарашевську (Порохню) така відповідь чиновника не задовольнила і за промах вона запропонувала йому звільнитися за власним бажанням. Мовляв, замовлення логотипу було одноосібним рішенням Павлова, яке він ні з ким не погодив.

Віталій Павлов проте писати заяву не поспішає. Помилку свою визнає і пропонує зняти питання розробки туристичного бренду і забути про цей випадок, як про невдалу спробу. Водночас начальник відділу туризму зазначив, що із літа жодних пропозицій щодо логотипу не надходило, а він конче необхідний місту. Київські дизайнери, за його словами, самі виступили із пропозицією розробити пробний варіант. За спробу «жодної копійки не платили», договорів не укладали.

Тут Павлову заперечив вже головуючий комісії депутат Юрій Бойко: Лебедєв – не та людина, яка працюватиме безкоштовно, а його антиукраїнські погляди – взагалі окрема тема для розмови.

Віталій Павлов, якого затисли з усіх боків, ще раз визнав свою помилку, перевищення службових повноважень і публічно вибачився.

На його захист стала архітектор Ірина Особік: логотип Полтаві і справді потрібен, проте не зовсім зрозумілий механізм того, яким чином його замовили чи не замовили у Лебедєва.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter