Об’єднані громади України готові реалізувати проекти з розбудови інфраструктури

Влада
Ольга Правденко24 травня 2016 о 08:0614161 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Об’єднані громади України готові реалізувати проекти з розбудови інфраструктури
22 об’єднані громади готові розпочати реалізацію 111 проектів з розбудови інфраструктури за фінансової підтримки держави.

Об’єднані громади України готові реалізувати проекти з розбудови інфраструктурифото з сайту budport.com.ua

Сума реалізації поданих проектів - 120 млн грн з одного мільярду гривень субвенції, яка цього року спрямовується на 159 об’єднаних громад, – цитують Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка на сайті «Децентралізація влади».

Заявки були погоджені під час першого засідання Комісії з розгляду поданих виконавчими комітетами міських, селищних, сільських рад об’єднаних територіальних громад заявок на проекти, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад.

– Комісія затвердила більшість заявок, отже об’єднані громади вже найближчим часом зможуть розпочати відповідні проекти. А це – розбудова місцевої інфраструктури, будівництво доріг та соціальних об’єктів, підвищення якості послуг для громадян. Це ті кроки, які демонструють реформу децентралізації в конкретних діях. Закликаю й інші громади не зволікати з підготовкою своїх пропозицій по використанню коштів субвенції і продемонструвати власну спроможність до прийняття і реалізації рішень, - наголосив Геннадій Зубко.

Комісія розглянула заявки на проекти від об’єднаних громад Волинської, Дніпропетровської, Закарпатської, Полтавської, Тернопільської, Сумської та Хмельницької областей.

6 травня 2016 року набув чинності Наказ Мінрегіону, яким затверджено форму проектної заявки на проект, що може реалізовуватися за кошти державної субвенції на розвиток інфраструктури об’єднаної територіальної громади.

Читайте також: Полтавщина серед областей, де інвестпроекти фінансуватимуться за кошти ДФРР

Нагадаємо, у 2016 році з Державного бюджету об’єднаним територіальним громадам на розвиток інфраструктури передбачено субвенцію у розмірі 1 млрд. грн. Кошти субвенції розподілятимуться між 159 об’єднаними громадами за чіткою формулою: в залежності від кількості сільського населення і площі громади. Це від 960 тис. грн. для найменшої об’єднаної громади до 23 млн. грн. — для найбільшої.

До теми: У Зінькові провели форум з децентралізації

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter