Олександр Мамай про суд: «Я вважаю, що це – фарс»

Влада
Ольга Матвієнко12 травня 2014 о 11:573065 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Олександр Мамай про суд: «Я вважаю, що це – фарс»
Мер Полтави вважає, що проти нього дав неправдиві свідчення заступник прокурора області.

Олександр Мамай про суд: «Я вважаю, що це – фарс»

Міський голова Олександр Мамай зібрав брифінг, аби розвіяти чутки навколо його «втечі» з міста після вручення адмінпротоколу працівниками УБОЗу.

Мамай запланував відпустку за два місяці

Як і повідомлялося раніше, Олександр Мамай насправді полетів у відпустку, заплановану за два місяці до цих подій.

– Протягом останніх 10 років у мене виходить, що на початку травня на 4-5 днів я їду у відпустку. Так було і цього року. У місті все було більш-менш спокійно і ми з друзями полетіли до Єгипту в Шарм-ель-Шейх, – розповів Олександр Мамай. – Кожного разу я підписую розпорядження і повідомляю Службу безпеки України, але цього разу я забув попередити депутата Капліна. Тому я приношу вибачення і наступного разу особисто йому зателефоную.

Саме напередодні відльоту до Єгипту міському голові вручили протокол про адміністративне правопорушення. За його словами, працівники УБОЗу завітали до міської ради 29 квітня близько 17.00.

– В кінці робочого дня в передсвятковий день прийшли працівники УБОЗу і сказали, що принесли мені протокол про адміністративне правопорушення. Я про це почув від них вперше, – зазначив Олександр Мамай. – Тобто як я розумію, проводиться розслідування, відбираються пояснення, у тому числі від міського голови, а вже потім на підставі цих пояснень складається протокол. В мене пояснень ніхто не брав. Мені вручили протокол, а вже через 9 годин у мене був літак.

Цього часу міському голові не вручили повістку

Із відпустки мер повернувся ввечері 7 травня. Про це свідчить позначка у закордонному паспорті. Її він готовий надати у якості доказу в суді. Вже на 10.00 наступного дня Олександрові Мамаю потрібно було з’явитися в суд. Призначення судового слухання на передсвятковий день для міського голови він вважає неприйнятним.

– Повістку належним чином я ще не отримував. Наскільки прописано в законі, то суддя повинна була повідомити людину за три доби. По сьогоднішній день я не знаю, що відбувалося в суді, чи є якийсь привід, чи є якесь засідання. Усе дізнаюся в засобах масової інформації.

Справу сфабриковано на підставі неправдивих свідчень

Олександ Мамай під час брифінгу заявив, що протокол про адміністративне правопорушення складений на основі неправдивих свідчень першого заступника прокурора Полтави Руслана Кривоноса.

– В основі протоколу знаходяться свідчення заступника прокурора міста Руслана Кривоноса. Під час судового засідання він заявив, що він був 17 травня на сесії особисто і бачив, хто як голосував. Його свідчення лягли в основу адміністративного протоколу. У документах про реєстрацію присутніх на сесії його прізвища немає, а є прізвище іншого заступника прокурора Дубинки.

Олександр Мамай повідомив, що під час суду Кривоніс заявив про помилку у протоколі сесії. Відеозапису із сесії, де було б засвідчено присутність Кривоноса, до судової справи не додали. Тож мер сам направив запит на телеканали міста. За його словами, на відеозаписах дійсно немає цього заступника прокурора.

На цій підставі Олександр Мамай написав заяву до прокуратури про здійснення злочину Русланом Кривоносом. Наступною заявою буде звернення до Генпрокуратури.

Порушення насправді не було

Міський голова вважає, що ніякого порушення закону з його боку не було:

– 17 травня 2013 року на 31 сесії Полтавської міської ради був наданий дозвіл на розміщення тимчасових споруд на прізвище Климко Ірина Григорівна, яка є моєю падчеркою. На 17 травня закон, що стосується падчерки, не діяв. Закон почав діяти 8 червня, – зазначив Олександр Мамай.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter