Полтавська область хоче 1,5% від видобутого газу

Влада
Надія Труш30 грудня 2015 о 16:111158 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавська область хоче 1,5% від видобутого газу
Область хоче отримувати 1,5% від загальної кількості видобутого газу.

Полтавська область хоче 1,5% від видобутого газу, таке озвучив голова ОДА. Фото Юлії Обелець

За переконанням Валерія Головка, голови Полтавської ОДА, такий відсоток згідно із договорами повинна сплачувати до бюджету держкомпанія «Укрнафтогазвидобування».

До теми: Полтавщина не користується власним газом і нафтою.

– Питання енергонезалежності полягає у видобутку газу українського походження. Але навколо цього відбувається багато спекуляцій. Формат співпраці з нафтогазовими компаніями був відпрацьований депутатами кількох минулих каденцій. Тобто, є пакет документів, з якими заходить та чи інша структура, приватна чи державна. Правила загальні і рівні для усіх. Цього року ми спромоглися розблокувати співпрацю з державною нафтогазовою компанією «Укргазводобування». Вважаю, саме державна компанія має першочергове право на видобуток газу і нафти в Полтавській області.

За словами Головка, обласна влада працює у новому 2016 році підписати з «Укргазвидобування» угоди в форматі 1, 5 % від загальної кількості видобутого газу.

– Якщо заблокувати цей процес, і певні лобістські групи не будуть підтримувати надання площ для видобутку, ми не дамо можливості розвиватися державній компанії, – сказав Головко і додав, що однаково ставиться і до державних, і до приватних компаній.

До теми: Про прозорість та мутну водичку в полтавських газових потоках

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter