Полтавські депутати не підтримали дозвіл на видобуток сланцевого газу

Влада
Ольга Матвієнко24 червня 2014 о 18:012491 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавські депутати не підтримали дозвіл на видобуток сланцевого газу
На найближчій сесії обласної ради повинні були розглянути питання про надання погодження Державній службі геології та надр на продаж дозволів на вивчення надр у Полтавській області та подальший видобуток сланцевого газу.

Полтавські депутати не підтримали дозвіл на видобуток сланцевого газуІз порядку денного сесії зняли кілька "газових питань". Фото – www.oblrada.pl.ua

Це питання розглянули 24 червня на постійній комісії обласної ради з питань паливно-енергетичного комплексу та використання надр, повідомили на офіційному сайті установи.

З-поміж інших розглянули питання про надання погодження Державній службі геології та надр України. Відповідно до цього служба отримувала право на продаж спеціальних дозволів на геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку, газу сланцевих товщ у Полтавській області.

Така розробка планувалася у Полтавському, Кобеляцькому, Новосанжарському, Машівському, Гадяцькому, Зіньківському районах.

Продаж таких самих дозволів на видобуток нафти та газу планувався і для на території Карлівського, Котелевського, Чутівського, Гадяцького, Зіньківського, Миргородського та Лохвицького районів.

Проте депутати не підтримали на комісії ці питання та рекомендували їх зняти з розгляду на сесії.

– Полтавська громада має сама розпоряджатися власними ресурсами, – пояснив позицію депутатів Олександр Залужний, голова профільної комісії.

Питання про надання дозволів на розробку надр без проведення аукціонів ПАТ «Нафтогазвидобування», СП «Полтавська газонафтова компанія» та ТОВ «Східний геологічний союз», за результатами розгляду на комісії, так і залишились у порядку денному сесії.

Нагадаємо, що на останній сесії Полтавської обласної ради депутати не проголосували за надання дозволів цим компаніям. Протест громади проти присутності в області цих компаній пов’язаний із їхнім малим вкладом у розвиток інфраструктури районів, де вони працюють.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter