Полтавську обласну раду хочуть «обезголовити»

Влада
Таня Цирульник4 серпня 2016 о 12:253258 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавську обласну раду хочуть «обезголовити»
Олександр Біленький, голова Полтавської обласної ради, може втратити свою посаду найближчим часом.

Полтавську обласну раду хочуть обезголовити

За інформацією, яку поширив у Інтернеті Олексій Сердюков, помічник депутата міської ради, найближчим часом на сесії обласної ради буде піднято питання про переобрання очільника.

Питання це для опозиції виявилось таким нагальним, що під нього навіть збирались скликати позачергову сесію, але не склалось, ймовірно, через брак голосів. Для відставки Біленького їх потрібно 43, але є депутати, які сумніваються. Крім того, бунтівники ще не вирішили, кого висуватимуть на посаду голови та заступників.

Олександр Біленький має підтримку партій «Свобода», «Партії простих людей» та частини «Солідарності».

Відомо, що проти Олександра Біленького, імовірно, голосуватимуть Аграрна партія, «Відродження», «УКРОП» та частина «Солідарності» – так звана «група Петра Ворони», який очолював обласну раду до Олександра Біленького.

Нагадаємо, нещодавно на сесії депутат Ворона дозволив собі порвати картку для голосування і кинути її в обличчя голові обласної ради.

Причина бунту у обласні раді невідома. За словами оточення Олександра Біленького, частину депутатів не влаштовують інноваційні та антикорупційні підходи голови, які він активно намагався запровадити.

Довідка

Саме за сприяння Олександра Біленького у обласній раді було запроваджено Систему публічних електронних закупівель ProZorro, систему електронних аукціонів E-auction 3, електронного документообігу, на фінальній стадії готовності був електронний реєстр ліків, утворилася координаційна рада по питаннях АТО.

Також за сприяння Олександра Біленького вийшло положення про конкурс про призначення керівників абсолютно усіх комунальних підприємств.

Всі ці ініціативи наразі під загрозою. Позачергову сесії ще не призначили. Але це, звісно, тільки питання часу.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter