Назбирали підписи, аби позбавити Кобзона звання почесного полтавця (фото)

Влада
16 листопада 2014 о 14:162527 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Назбирали підписи, аби позбавити Кобзона звання почесного полтавця (фото)
16 листопада у Полтаві збирали підписи населення для того, щоб «забрати» у Йосипа Кобзона звання Почесного громадянина Полтави.

Місцеві активісти почали акцію ще об 11 годині. За годину назбирали близько 50 підписів. На площі біля облдержадміністрації, де власне все і відбувалось, було малолюдно (у крайньому разі до 13 години, в цей час журналіст "Кола" знаходилась ще на місці події).

Позбавлення Кобзона звання

– Ви ж знаєте, як Полтава повільно прокидається. Бачили вже це по Майдану, – так активістка Наталія Талипова прокоментувала відвідуваність полтавцями акції.

Окрім підписів активісти збирали допомогу для бійців АТО – для цього стояла скринька. Розповідали про потреби військових. Навіть натягли сітку, в яку зібрались вплітати стрічки, аби одночасно зробити ще одну добру справу – сплести маскувальну сітку.

Позбавлення Кобзона звання

Порядок під час акції охороняли бійці батальйону «Лтава».Позбавлення Кобзона звання

На сцені виступали місцеві колективи, поети і самі активісти. Неодноразово зі сцени звучав альтернативний гімн Полтави. Заспівали ще і «До свидания, Кобзон».

Організатори запрошували на захід і місцевих депутатів. Станом на 13 годину – прийшов лише Юрій Бублик.

– Полтаво, ти де? Полтаво, прокинься!, – почав свою промову нардеп. – Дякую ініціативним дівчатам, які організували все, щоб дійсно довести: «Полтава співає, Кобзон відпочиває». Адже ця людина (про Йосипа Кобзона, – автор), якою б талановитою не була, на генетичному рівні ненавидить нас. Ця людина підтримала окупацію Путіним Криму та Сходу України. До слова, у Дніпропетровську та в Кобеляках звання почесного громадянина з Кобзона знято, а Полтава чомусь тут кульгає. У чому тут біда? – Я був на теренах Західної України, то і там знають нашого славного у лапках міського голову з позиції антинародності… Аби в нього було хоч трошки совісті, то давно уже б скликав позачергову сесію і ухвалив терміново рішення, що Кобзон не має права носити звання Почесного громадянина Полтави.

На запитання журналістів, яким чином можна позбавити звання Почесного громадянина Полтави, адже мер Олександр Мамай раніше заявляв, що немає такого механізму, Юрій Бублик відповів:

– Є такий вислів російською: «Во все делах при максимуме сложностей подход к проблеме все-таки один: желание – это множество возможностей,а нежелание – множество причин». Якщо є бажання, можна гори перевернути. Порібно лише рішення сесії міськради щодо позбавлення звання…. Підстав уже чимало. Це політичний крок, і його потрібно зробити. Головне, щоб міський голова, міська влада були народними, сповідали українські позиції, стояли на захисті громади.

Станом на 15.30 назбирали 300 підписів, – у телефонній розмові повідомила Вікторія Родічева, представниця Громадського Клубу Полтави.

Точна кількість – буде відома пізніше.

Всі підписи, які вдалось сьогодні зібрати, активісти передадуть міській владі.

Текст Юлії Обелець

Фото Олега Журавльова

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter