Представник «Полтаваобленерго» роз’яснив ситуацію з відключеннями світла

Влада
Ольга Матвієнко19 грудня 2014 о 15:213406 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Представник «Полтаваобленерго» роз’яснив ситуацію з відключеннями світла
Світло вимикатимуть системно і не більше, ніж на дві години.

Представник «Полтаваобленерго» роз’яснив ситуацію з відключеннями світла"Полтаваобленерго" ввело нові графіки відключення світла. Фото – podilska.info

У зв’язку із безсистемним відключенням електроенергії у різних районах Полтавської області почала зростати соціальна напруга. Люди до десяти годин на день залишаються без світла.

До теми: У Миргороді мітингували проти відключення світла – головного ресівця закидали яйцями

Питання про ситуацію із відключеннями викликало жваве обговорення і на сесії Полтавської обласної ради. Пояснення дав представник «Полтаваобленерго» Олег Романчук:

– У нас були графіки аварійного відключення, які застосовуються відповідно до команди диспетчера Північної електроенергетичної системи, оскільки зараз в Україні склався дефіцитний баланс споживання і виробництва електроенергії. Стосовно відключень, то є два нагальних питання: тривалість відключень і завчасне попередження. До цього часу питання вирішені не були, оскільки ті графіки за якими відбувалися відключення до сьогодні були складені 15 років тому, коли була така сама ситуація в об’єднаній електросистемі України, – розповів Романчук.– Ці графіки не переглядалися за відсутністю потреби. Розроблені вони для розвантаження мережі, але без врахування соціального аспекту відключень.

Підприємством «Полтаваобленерго» розроблені нові графіки. Вони остаточно затверджені регіональним представництвом Держенергонагляду і облдержадміністрацією.

– Починаючи із сьогоднішнього дня відключення триватимуть не більше двох годин. Це не означає, що ми відключатимемо ті чи інші категорії споживачів лише на дві години на день, а буде певна черговість. Ці графіки стосовно різних населених пунктів, вулиць ми розмістимо у засобах масової інформації до середи (24 грудня – авт.) наступного тижня, – зазначив Романчук.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter