П'ята сесія Полтавської міської ради: текстовий онлайн

Влада
Андрій Іванов16 червня 2016 о 10:002066 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 П'ята сесія Полтавської міської ради: текстовий онлайн
Депутати знову зібралися попрацювати. А в онлайні буде трішки жартів, як без них, особливо коли керує Олександр Мамай.

П'ята сесія Полтавської міської ради: текстовий онлайн

Біля сесійної зали зібралися люди, яких ошукали на купівлі житла. Хочуть, щоб їх почули ті, за кого вони голосували. Але той, хто обіцяв почути кожного навряд з Ростова когось почує.

Тут у нас знову у центрі уваги Ігор Верига, начальник відділу роботи із громадськістю. Саме він і не пускає громадськість за уявну лінію.

10.05 39 депутатів прибули із 42. Сесію розпочали.

10.13 Виступає громадськість, звертають увагу на те, що громадський транспорт у поганому стані. Закликають депутатів звернути увагу на цю проблему. Говорять, що деякі вулиці в Полтаві зовсім занедбані. Зокрема Європейська - не відповідає своїй назві.

10.18 Масюк гучне сміється і кричить "Слава Україні!" Мамай пообіцяв його вивести із залу.

10.21 Список питань можна переглянути за ЦИМ ПОСИЛАННЯМ.

10.26 Масюк пропонує цукерку депутатам "Простих людей". Вони відмовилися. Цей епізод нагадав - ось це...

10.30 Мешканка Рибців з трибуни назвала цю сесійну залу "благословенною". Сумнівно... Скоріше - "проклята"...

Нажаль, з місця журналіста "Коло" мало що видно. Проте, пізніше "Коло" підбереться ближче до Мамая.

10.35 Виступила представниця ошуканих з квартирами людей. Мамай пообіцяв на наступній сесії все вирішити. Там потрібно виділити ділянку для будівництва.

10.38 Виступає представниця батьків учнів третьої школи Полтави. Діти та батьки підтримують її гучними оплесками. Мамай спитав у представниці, чи не соромно їй зривати дітей на сесію і маніпулювати ними. Проте діти почали кричати, що ніхто ними не маніпулював. Нагадаємо, у школі хочуть звільнити директора, а батьки та діти - проти. Зараз вони скандують "Поверніть". Батьки говорять, що вони вклали в школу близько одного мільйона гривень.Зокрема на будівництво спортивного майданчика.

10.44 Слово надали Масюку. Він говорить про зіпсовані пам'ятники. Сказав, що керівник патрульної поліції - "гусь". І він має звітуватися за свою роботу перед депутатами. Розпочалася клоунада. Мамай намагається пережартувати Масюка. Ну, насправді, достойні суперники, можна сказати - рівні.

10.47 "Свобода" взяла слово. Ямщиков говорить, що публікацію проектів рішень міської ради роблять невчасно і тому депутати не в змозі нормально підготуватися. Наголошуе на тому, що потрібно дотримуватися регламенту і публікувати за 20 днів проекти. Ямщиков говорить, що депутати голосують наосліп.

10.50 Міський голова "загризся" зі "Свободівцями". Взагалі, він злий сьогодні.

10.51 Матвійчук продовжив свій виступ. Закликав відмінити святкування "Полтавської битви".

11.06 Депутати голосують за внесення змін до міського бюджету на 2016 рік. І підтримали зміни.

11.11. "Ми ніколи не придбавали нічого і не будемо придбавать, без дозволу міської ради" - каже Мамай. Це щодо другого питання - купівлі речей для комунальних установ. Депутатів не влаштовують автомобілі, меблі, мобільні телефони та інше. Зрештою питання прийняли.

11.31 Питання 3, 4, 5 прийняли швидко.

11.32 Шосте питання викликало дискусії. Про детальний план територій. "Свобода" проти, адже питання незрозуміле. Мамай пояснює порядок приведення інвесторів. Мамай пригадав "Свободі" про пам'ятник Мазепі, який стоїть без дозволів. До речі, що буде на тих територіях у Полтаві - невідомо. Рішення прийняли.

11.45 Мамай пообіцяв, що наступного засідання вже буде система "Рада".

11.55 Мамай знову намагається жартувати з Масюком. Можливо Олександр єдиний, хто розуміє жарти Олександра.

11.57 Прийняли питання до восьмого включно. Окіпнюк з "Самопомочі" чимсь тихо обурений. Його фракція не підтримала восьме питання про розміщення тимчасових споруд.

12.00 Ще два питання прийняли.

12.06 І ще два.

12.09 Ямщиков зі "Свободи" наполягає на тому, що проекти рішень непрозорі. Мамай відповів, що, якщо щось не сподобалось, можна не голосувати. Кількість депутатів збільшилася на одного. Клименко з "Батьківщини" прийшов.

12.14 Депутата Сенчаковича обурило, що депутати палили у туалеті. Мамай сказав, що дозволяє курити в "туалєті". А Мінздрав попереджає, що паління це яд.

12:19 17 питання обговорюють. Інші - погодили. 17, 18, 19, 20, 21 прийняли. Депутатів стало значно меньше.

13.05 Депутати внесли зміни у программу Турбота та благоустрою міста. Взагалі обранці розігнатися не на жарт. 29 питання йде зараз.

13.20 22 липня буде наступна сесія. Вирішили депутати. Депутати внесли зміни у программу оздоровлення дітей.

Передаємо привіт колективам "Полтававодоканалу" і місцевої партійної організації "Свободи", яким подобаються наші онлайни. Ми цінуємо наших постійних читачів.

13.38 Кілька питань технічних приймають депутати. Масюк, це такий активіст, якщо хтось не знає, обізвав Матковського "Шимпанзе!". А Нікіпєлову, заступнику міського голови, сказав, що той: "Х*єв юрист". Пригрозив він також усіх "Бити табурєткой". Де він візьме "табурєтку" - невідомо. Мамай співає про жіночу дружбу. Якщо це хтось читає - викликайте лікаря до міської ради.

14:00 "Свобода" проти того, щоб виділяли гроші поліції на нові авто. Мамай каже, що на них гроші не дасть, тому слід виділити з міського бюджету. 2,5 мільйонів гривень ціна питання. Рішення прийняли.

14.15 Інші питання пройшли без дискусій.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter