Рада підняла рентну плату за видобуток газу для держкомпаній

Влада
Надія Труш3 березня 2015 о 17:131312 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Рада підняла рентну плату за видобуток газу для держкомпаній
Внесено зміни щодо у сфері видобутку держкомпаніями природного газу: для газовидобувних компаній, у яких держава володіє часткою 50%+1 акція, збільшено рентну плату з 20% до 70%.

Рада підняла рентну плату для держкомпаній на 50%Рада підняла рентну плату для держкомпаній з 20 % до 70 %. фото ukr.lb.ua

До таких відносять "Укргазвидобування" і "Укрнафта". Таким чином влада хоче залучити до держбюджету додаткові прибутки, щоб підтримати населення з низькими доходами.

– Зможемо залучити до державного бюджету в 2015 році додаткові доходи
у розмірі 9 млрд. гривень, які будуть спрямовані на пряму підтримку домогосподарств з низькими доходами – тобто в інтересах українських сімей, які потребуватимуть допомоги. Окрім того, це збільшить чисті доходи газовидобувних підприємств, які будуть використані на подальший розвиток галузі, - говорить Міністр фінансів України Наталія Яресько у всеукраїнських ЗМІ.

– Підвищення рентної плати за користування надрами для ПАТ “Укргазвидобування” з 20 до 70 відсотків поставить компанію на межу виживання. Максимально допустима рентна ставка без шкоди для компанії 37-40 відсотків. 70% – нищення галузі, втрата видобутку і ще більша боргова яма, – цитують голову правління ПАТ “Укргазвидобування” Сергія Костюка на офіційному сайті підприємства. – До підвищення ренти компанія платила в місяць по 250 мільйонів гривень податків, то зараз доведеться платити близько мільярда гривень.

Разом з тим, при видобуванні газу з нововведених свердловин (після 1 серпня 2014 року) та зареєстрованих в Держреєстрі нафтових та газових свердловин протягом двох років з дати внесення таких свердловин до Реєстру буде застосовуватися понижуючий коефіцієнт в розмірі 0,55 від запропонованої ставки ренти. У цьому разі ставка буде становити 38% замість 70%, йдеться на сайті Верховної Ради.

Нагадаємо, у Полтавській області працює газопромислове управління «Полтавагазвидобування» (входить в структуру "Укргазвидобування"). «Полтавагазвидобування» здійснює розробку 42 родовищ в східній і центральній та 41 родовища в західній частині України на території не лише нашої, а й Харківської, Сумської, Дніпропетровської, Львівської, Івано-Франківської, Волинської, Чернівецької та Закарпатської областей (за інформацією сайту Укргазвидрбування). А також функціонує "Полтаванафтогаз" (це підприємство є структурною одиницею "Укрнафти").

До теми: на Полтавщині бійців АТО забезпечити житлом планують за кошти від видобутку газу

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter