На Полтавщині бійців АТО забезпечити житлом планують за кошти від видобутку газу

АТО
Надія Труш26 лютого 2015 о 11:251524 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Полтавщині бійців АТО забезпечити житлом планують за кошти від видобутку газу
Плату за надра у Полтавській області можуть використати для забезпеченням житлом учасників АТО.

На Полтавщині бійців АТО забезпечити житлом планують за кошти від видобутку газуНа Полтавщині бійців АТО забезпечити житлом планують за кошти від видобутку газу. фото economics.unian.ua

Очільник Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко ініцюював розглянути можливість використати кошти, які надходять до обласного бюджету як плата за користування надрами, щоб забезпечити житлом та поліпшити умови проживання учасників АТО і родин загиблих бійців. Про це звітують на сайті Полтавської ОДА.

У Полтавській області – 57 родин загиблих учасників АТО. Три родини у Полтаві, Кременчуці та Миргороді вже отримали квартири. 33 родини не мають проблем із житлом. 15 сімей потребують поліпшення умов проживання, з них сім уже поставили на квартирний облік. Умови проживання ще шести родин вивчають.

Щоб забезпечити житлом бійців АТО, влада хоче розробити спеціальну програму

Одна із нагальних проблем – що робити родинам, які живуть у сільській місцевості, де квартирної черги не існує, бо житло централізовано не будують.

– Ставати на квартирний облік та чекати покращення умов проживання — це довго. Постановка на чергу — це не вирішення питання , а затягування часу, — переконаний Валерій Головко.

Тому, щоб забезпечити житлом, обласна влада збирається розробити спеціальну програму. У ній, зокрема, впишуть можливість частково використовувати на придбання житла для військових тих грошей, які надходять в обласний бюджет за видобуток газу на території регіону. Полтавської обласної ради Петро Ворона запропонував включити цей пункт у вже розроблену програму з реабілітації бійців, які повертаються з зони АТО.

Окрім житла, залишається актуальним питання землі для учасників АТО. Земельних ділянок не вистачає.

Також читайте

Родина переселенців із Донеччини евакуювала на Полтавщину цілу кінноспортивну школу

.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter