Роботу білицького свинокомплексу призупинять

Влада
Ольга Матвієнко15 серпня 2016 о 16:151610 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Роботу білицького свинокомплексу призупинять
Свиней продадуть іншим підприємствам.

Роботу білицького свинокомплексу призупинятьАндрій Пісоцький зустрівся із обуреними мешканцями Біликів. Фото зі сторінки у соцмережі

У результаті кількаденного мітингу в Біликах Кобеляцького району мешканці селища домоглися закриття свинокомплексу «Сільські традиції». Вже близько 5 років люди страждають від нестерпного смороду, який виділяють продукти життєдіяльності величезного поголів’я свиней.

Щоправда підприємство роботу призупинить, а не припинить зовсім. Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці Андрій Пісоцький, перший заступник голови Полтавської облдержадміністрації, за результатами поїздки у Білики.

– Відвідав ТОВ «Сільські традиції» в Біликах. Уже четвертий день мешканці селища блокують в'їзд до свинокомплексу. Загалом, боротьба місцевих мешканців з підприємством триває вже 5 рік. Справа в тому, що від «Сільських традицій» по всім Біликам розповсюджується запах відходів життєдіяльності свиней, – написан він. – Спільно з керівництвом підприємства, представниками головного управління ДСНС України у Полтавській області, екологічною комісією, ветеринарами та представниками громадськості ми прийняли рішення призупинити роботу «Сільських традицій». Був складений відповідний проект, а 15 серпня екологічна інспекція має прийняти постанову даного рішення. Зараз на підприємстві перебуває 36,5 тисяч свиней. Протягом наступного тижня буде вирішуватися питання про їх продаж іншим підприємствам. Але весь цей час буде продовжуватися годівля тварин. Її припинення не можна допустити, оскільки це може призвести до ще більшого екологічного лиха, На жаль, нам доводиться призупиняти роботу великого підприємства. Але екологічна ситуація і здоров’я людей завжди були, є і будуть для нас на першому місці.

Роботу білицького свинокомплексу призупинять

Роботу білицького свинокомплексу призупинять

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter