Сесія Полтавської міськради: заступників мера не звільнили, виконком не розпустили (оновлено, відеотрансляція, ФОТО)

Влада
Надія Труш4 лютого 2016 о 10:0649595 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Сесія Полтавської міськради: заступників мера не звільнили, виконком не розпустили (оновлено, відеотрансляція, ФОТО)
Розпочалося продовження другої сесії сьомого скликання Полтавської міської ради.

Розпочалась сесія Полтавської міської ради. Фотоархів

Нагадаємо, міський голова Олександр Мамай ветував рішення попередньої сесії міськради, тому на 4 лютого припадає термін, коли депутати мають або прийняти вето, або відхилити. Раніше повідомлялося, що через питання бюджету сесію Полтавської міськради перенесли на три тижні.

Щодо рішень, які мер ветував, мова про зупинення рішень позачергової
другої сесії Полтавської міської ради сьомого скликання від 20. 01. 2016 року «Про розпуск виконавчого комітету Полтавської міської ради» та «Про звільнення заступників міського голови». Власне ці два рішення і мають бути питаннями порядку денного.

10.05. Міський голова Олександр Мамай оголосив, що відомий у місті активіст Олександр Масюк просить слова. Мер погодився надати йому слово, але після того, як виступить пан Луценко з Партії простих людей Сергія Капліна. Мова про зручні місця для преси.

10.08. Мамай дав дві хвилини Масюку, пропонував йому висловитися з місця, але він не погодився. Масюк звертається до депутата Андрія Матковського з порадою не приходити на сесію. Також він пообіцяв, що через два роки стане нардепом.

Пряма трансляція четвертого пленарного засідання позачергової другої сесії Полтавської міської ради сьомого скликання:

10.10. Міський голова ставить питання про винесення на порядок денний питання про зупинення рішень позачергової другої сесії Полтавської міської ради сьомого скликання від 20. 01. 2016 року «Про розпуск виконавчого комітету Полтавської міської ради» та «Про звільнення заступників міського голови». На противагу цьому депутат Олександр Шамота вносить пропозиції щодо боротьби зі снігом та льодом у місті, на дахах будинків зокрема. Традиційно не обходиться без суперечок між Мамаєм і Шамотою. Мер на заперечення депутата зауважує, що сесію веде міський голова.

10.16. У дискусію втрутився Андрій Матковський, але і він отримав від мера словесного "відкоша". Схоже, міський голова сьогодні вирішив порушити власну традицію посміхатися і жартувати під час засідань сесій. Навзамін цьому говорить строго, чітко, упевнено. Один із представників громадськості кричить меру "Ганьба", Олександр Мамай у відповідь випитує у нього освіту. Цим дискусія і закінчилася.

10.19. Розпочалося обговорення безпосередньо основних питань порядку денного. Слово узяв Олександр Шамота, який протестує проти того, аби мер ветував рішення попередньої сесії щодо звільнення заступників міського голови.

10.21. Андрій Матковський заявив, що міський голова порушує Регламент і пропонує розглянути дії мера на спеціальній депутатській комісії.

10.23. Матковський заявив, що зранку, 4 лютого, відбулося засідання Полтавського виконкому. Мамай заперечив слова депутата і попросив його не вводити людей в оману. Мамай запевнив, що готовий вислухати усіх, пропонує створити новий виконком.

10.26. Депутат Сергій Чередніченко говорить, якщо мер не підтримає депутатів, то отримає він них публічне винесення недовіри.

Звільнити виконком, не призначивши нового, неможливо, - саме це обговорюють зараз депутати. Голосувати чи не голосувати - уже 30 хвилин триває дискусія про те, що ж робити із питаннями порядку денного.

10.38. Голосують за рішення щодо звільнення заступників міського голови. Голосування відбувається поіменно, чого раніше не було. Мамай проголосував "проти", більшість депутатів "за" - 20 голос. рішення не прийнято. Розпочалося голосування за рішення про розпуск виконкому. Рішення не підтверджено.

10.52. Мамай пропонує ввести практику так званого сигнального голосування, як у Верховній Раді.

10.54. Перейшли до питання боротьби із снігом і льодом на дахах будинків у Полтаві. Розглядають пропозицію Олександра Шамоти щодо виділення коштів на боротьбу з бурульками. Відповідати за виконання рішення буде тимчасова комісія з благоустрою. Власне, рішення щодо виділення коштів на боротьбу із бурульками прийняли за основу.

11.00 - сесію закрили.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter