Через питання бюджету сесію Полтавської міськради перенесли на три тижні

Влада
Андрій Іванов22 січня 2016 о 09:512180 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Через питання бюджету сесію Полтавської міськради перенесли на три тижні
Пропонуємо до вашої уваги продовження другої сесії сьомого скликання Полтавської міської ради.

Сесія міської ради Полтави: текстова онлайн трансляція

Якщо ви бачили наше відео з попередньої сесії, хочемо вам повідомити, що сьогодні нас всіх очікує чергова серія комедійного фільму "Маски на сесії".

Нагадаємо, що минулого разу мер Полтави Олександр Мамай, хотів піти з сесії, бо в нього о 17:15 закінчується робочий день. Втім, депутати затримали Мамая на 15 хвилин і останнім прийняли питання про те, щоб до складу виконкому входило 19 осіб. Як співалося у відомій пісні "19 осіб - працівники виконкому, йохохо, і пляшка рому". До слова, журналістів пересадили у кінець зали. Старий знайомий нашого журналіста Ігор Верига пильнує, щоб ніхто не підійшов до Мамая ближче ніж на десять метрів.

10:01 Ситуацію з недопуском журналістів до "небожителів"-депутатів вирішили. Причому журналіст "Кола" брав у суперечці активну участь. Ось і відео завантажилось.

10:09 Сесія розпочалася - виступає громадськість... Якийсь Климко віддав свій час на виступ якомусь Бабичу. Якщо вам раптом це цікаво... Тим часом представник націоналістів хоче, щоб у Полтаві закрили "Сбербанк России".

10:12 Мамай стверджує, що "у нас тут хабарів немає". Не зрозуміло, щоправда, у кого "у нас". Це він так відповів на виступ пана Бабича, який говорив, що Матковський у нього вимагав хабарі.

10:15 Журналістові "Кола" вдалося пересісти ближче до депутатів, відразу за "Самопоміччю" тепер він сидить. А все це завдяки голові Октябрської райради Романові Чабановському. І справді, в таке свято, а сьогодні, нагадаємо, - День Соборності України, справжній націоналіст не міг не надати своє місце для роботи журналіста :)

До речі, прибуло 40 депутатів.

10:17 Андрій Матковський каже, що він не вимагав хабарів, а боровся, коли був мером, з недобросовісними підприємцями. А вони, цитуємо: "обижені"...

Всі чекають на виступ Кисельова. А часом чи не той це Кисельов..? А ні, не той.

10:22 На 22-й хвилині сесії оголосили, що, сьогодні, 22 січня - День Соборності. Совпадєніє, нє думаю.

10:25 Депутат з "Ліска" доповідає, що "Лісок" не чистять від снігу. І це цитата: "не є добре". З залу кричать депутатам - "вийди - почисти сам!" У залі безлад. Депутати чубляться, до мікрофону підійшов журналіст і сказав, щоб усі заспокоїлися, бо йому "77 років".

10:31 Вадим Ямщиков, депутат, який очолює комісію з благоустрою, вніс трохи конструктиву у роботу ради. Такий молодий, а вже конструктивний :)

- Потрібно прибрати насамперед там, де розташовані лікарні. Депутати, нам необхідна техніка для вивезення снігу. Ми порахуємо, скільки потрібно грошей, а нам необхідно виділити ці кошти. Скоро буде потепління, і Полтаву затопить.

Ще один "свободівець" Артем Чубенко захистив журналістів у конфлікті, який описано вище. Каже, що жодних відповідних розпоряджень не було. І це ініціатива лише працівника міськвиконкому (Ігоря Вериги - авт.), який вирішив не пускати журналістів. Ігор Верига сидить поруч із журналістом "Кола" і має дуже злісний вигляд, але незворушний. Зараз вже все нормально, він усміхається.

Тим часом надамо вам можливість побачити сесію очима журналіста.

Сесія міської ради Полтави: журналістів не пускали у

Що не дуже цікаво? Так отож...

10:44 Мамай переконує, що кошти на функціонування профтехучилищ у новому бюджеті закладені. Адже представники ПТУ, які є у залі, скаржилися, що тепер вони належать не владі, а місцевим бюджетам.

- Міська територіальна громада буде вас фінансувати, - говорить Олександр Мамай.

10:46 Виступає журналіст газети "Полтавська думка", показує фотографію "ось цього чоловіка", з яким він працював, був довіреною особою. Хто цей чоловік, не дуже видно, але, мабуть, дуже поважний. Тут підказують, що то була світлина Анатолія Кукоби.

11:00 Обговорюють склад виконавчого комітету. Депутат Шамота не хоче, щоб туди входив заступник Мамая Стеценко. Мер відкинув цю пропозицію. Мамай сьогодні, як легендарний воротар київського «Динамо» Олександр Шовковський, - відбиває усе, що у нього летить. Аргумент «давайте, без давайте» чітко діє. Нападники Шамота і Матковський безсилі. Олександр Мамай пропонує обговорити бюджет у понеділок. Матковський каже, що ніхто з депутатів його до ладу не бачив.

- Ви хочете, щоб ми проголосували за два дні - такого не буде, - відрізав Матковський.

Олександр Шамота каже, що до бюджету дуже багато запитань. Мер відповів, що їх потрібно усувати на спеціальних комісіях. І тоді, коли всі залишаться задоволені, бюджет мають прийнято одноголосно. Григорій Сахно, голова бюджетної комісії, говорить, що точно не прийматимуть бюджет о 4-й ранку.

- На проїзд, на малозабезпечених, на дітей-сиріт не зрозуміло, звідки взяти гроші, прийдіть о 16:00 у депутатську кімнату, щоб працювати над бюджетом. 92 мільйони гривень потрібно лише на пільги та ПТУ.

Мамай вирішив оголосити перерву для розглядання питань бюджету. Він погодив із керівниками фракцій - перерва до 16 лютого, 10:00.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter