Після скандалу і ДТП у Полтавській міськраді депутати під вечір повторно зберуться на сесію

Влада
Надія Труш10 липня 2015 о 14:531210 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Після скандалу і ДТП у Полтавській міськраді депутати під вечір повторно зберуться на сесію
Замість розгляду 64 питань – бійки, штовханина, блокування дверей та ДТП за участі Мамая.

Після скандалу і ДТП у Полтавській міськраді депутати під вечір повторно зберуться на сесію. фото Надії Кучер

Сьогодні, 10 липня, мала відбутися ювілейна, 50 сесія Полтавської міської ради. Однак депутати не розглянули жодного питання порядку денного, засідання перенесено на невизначений термін.

Люди на чолі із нардепом Сергієм Капліним та депутатом міськради Олександром Шамотою ще зранку почали блокувати роботу депутатів. Вимагали розглянути звернення Шамоти щодо зниження тарифів на комунальні послуги, зокрема, на проїзд. Присутні вигукували образливі та лайливі слова, міський голова вимагав порядку, бо інакше сесія не розпочнеться. Власне, вона так і не розпочалася. Приблизно годину у сесійній залі панувала штовханина та галас за участі активістів, Мамая, Шамоти, Капліна. Міська влада викликала міліцію, однак правоохоронців не прокускали. Через деякий час міліція зайшла, а Мамаю вдалося покинути сесійну залу і зачинитися у власному кабінеті. Обурена громада після невдалих спроб виламати двері вдалася до інших дій. Сергій Каплін викликав рятувальників та швидку, мовляв, міський голова сказав, що йому зле і він хвилюється за його здоров’я і життя. Проте згодом у коментарі журналісту "Кола" Мамай заперечив слова нардепа.

Коли на виклик Капліна прибули медики та рятувальники, секретар відчинила двері до кабінету міського голови і Олександр Мамай вийшов. Схоже, мер не мав погане самопочуття: вийшов із посмішкою та обличчі та словами "як вас тут багато". Спілкування знову не вийшло. Через чорний вихід швидко утік, де сів у службове авто і намагався поїхати. Люди намагалися зупинити його, однак міський голова не реагував ні на вигуки вийти із автомобіля, ані на натовп, який перекрив дорогу. Не зупинило його і те, що Каплін пробив шини – намагався покинути територію адмінбудівлі. Рушив і збив Шамоту.

Все ж сесію збираються провести сьогодні. Олександр Шамота повідомив, що вона має розпочатися о 16 годині.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter