Сесія Полтавської обласної ради: "Полтаватеплоенерго" не дозволяють брати кредитів

Влада
Андрій Іванов14 червня 2016 о 10:001731 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Сесія Полтавської обласної ради: "Полтаватеплоенерго" не дозволяють брати кредитів
До вашої уваги репортаж із засідання сесії обласної ради Полтавщини. Депутати з третьої спроби намагатимуться завершити сьоме засідання.

Сесія Полтавської обласної ради: текстовий онлайнФотоархів

Нагадаємо, що минулого разу закрити сесію в обранців не вийшло. Тому сьогодні своєрідна "перездача".

Також ми знайшли для вас пряму відеотрансляцію сесії, яку веде телеканал "Лтава".

Журналісти не можуть випросити собі список питань. Якщо це
читають представники прес-служби облради, підійдіть до журналістів і дайте їм, будь ласка, питання. Або хоча б розкажіть.

10.07 Зареєстровано 47 депутатів, можливо, скоро почнемо... 50 депутатів... 57 депутатів із 84. Ура! Ми починаємо КВН. Для чого? Для кого?

10.15 Зараз нагороджують полтавців за здобутки у різних сферах. Зокрема, відзнака дісталася Сергію Солов’ю, депутату-"укропнику", за відстоювання інтересів воїнів АТО. Він прийняв нагороду зі словами: "Оце таке придумали". До речі, зараз нагороджують лікарів. Крім того, присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих в АТО українців.

10.22 Якийсь депутат розповідає, що в порту колишнього Іллічівська (Одеська область) робітники отримують по 30 тисяч гривень. Для чого нам, полтавцям, ця інформація, не зрозуміло, особливо у контексті того, що депутат говорив про Всеукраїнську спартакіаду депутатів. Результат полтавських депутатів - п'яте місце. Причому депутат розповідав про це так пафосно, наче це неабияке досягнення. Склалося враження, що полтавські депутати поїхали на чемпіонат Європи з футболу у Францію і щонайменше тричі забили збірній Німеччини.

До речі, у журналістів тепер є питання, ознайомитися з ними можна за ЦИМ посиланням.

10:54 Тим часом присутніх на сесії запрошують на гончарський фестиваль в Опішні.

11.00 Євген Холод, заступник голови облради, розповів про перевірку, яку проводить в ОДА Адміністрація Президента. Йому не зрозуміло, чому перевірка відбувається під грифом секретності. Тому він закликав представників адміністрації повідомити мету їхньої перевірки.

11.21 Депутатів, які у "колідорах" п'ють каву, наполегливо запросили до зали. Робота триває якось натужно...

11.27 Нарешті депутати перейшли до питань. Перше не прийняли, друге і третє прийняли. І четверте – також "плюс". І п'яте питання прийняли.

11.32 Депутати проголосували за рішення, щоб реогранізувати комунальний магазин "Планета", який мав багато боргів. Це єдиний комунальний книжковий магазин в Україні, але він має сотні тисяч боргів (говорять про суму 200 тисяч). Тож, щоб зберегти магазин, його вирішили реорганізувати. Тепер це комунальне підприємство "Реєстратор", що належить обласній раді.

11.42 Депутати жваво обговорюють питання «Про затвердження у новій редакції Положення про порядок призначення на посаду та звільнення з посади керівників підприємств, які належать до спільної власності територіальних громад, укладення з ними контрактів та типової форми контракту». Депутати хочуть зробити це так, щоб голова облради пропонував ці зміни, а заступник погоджував. Або щоб голову конкурсної комісії призначав голова ОДА.

11.47 Голову та секретаря конкурсної комісії призначає голова облради з числа заступників – саме таку пропозицію сформулював депутат Ворона. Депутати таку зміну підтримали. І також проголосували за це питання.

11.54 Восьме і дев'яте питання підтримали.

12.00 Тут раптово виник конфлікт під час обговорення 10 питання. Петро Ворона розірвав якісь папірці, підійшов до президії та жбурнув рештки в обличчя Біленького. Що це за папірці були, не відомо, можливо, спеціальні - метальні. Обговорювали чисельність та структуру виконавчого апарату облради. Біленький сказав, що він ніяк на це не реагуватиме. Ну, і добре...

12.06 "Шановні коллєги, хвате папулізма, давайте працювати", - осяяло правильною думкою когось з обранців. Отже, депутати "розширили апарат". Обласному бюджету це додатково коштуватиме один мільйон гривень.

12.24 24 мільйони євро дають "Полтаватеплоенерго" як кредит з різних європейських джерел. П'ять мільйонів - грантові кошти, які віддавати не потрібно. Усі ці кошти будуть направлені на підвищення якості послуг та безпечність їх, завірив Володимир Чернявський, генеральний директор підприємства.

12:55 Попереднє питання ще обговорюється, у керівника "Полтаватеплоенерго" спитали про зарплатню. Він відповідає так, щоб ніхто нічого не зрозумів. Приблизно 10 мінімальних зарплат. Депутати вважають, що кредити брати не можна, це буде "провал". Вони бояться, що цим рішенням можна підприємство увігнати в борги, що позначиться на споживачах. До речі, навіть зменшення тарифів не планується. Адже тариф на тепло на 80 відсотків складається з вартості газу, який, як відомо, дорожчає.

Грошей для ремонту обладнання немає, сказав Олег Пругло, заступник голови Полтавської ОДА. І з міською владою цей кредит погоджений. Руслан Богдан говорить, що "Батьківщина" підтримує питання, але він відзначив, що це "попередня згода". Близько години обговорюють це питання. Нарешті його поставили на голосування - і рішення не прийняли. Зараз "підводять риску". Незважаючи на те, що кредити "теплоенерго" брати не буде, тарифи не збільшаться, підтвердив генеральний директор підприємства. Загалом, це питання обговорюватимуть на профільних депутатських комісіях.

13:11. Стоп машина! За питання голосували повторно, бо хтось із депутатів не проголосував. Але результат той самий - рішення НЕ прийняли.

13.26. Залишилося три питання порядку денного, а інші - процедурні. Маємо надію, що все скоро скінчиться. Решту питань депутати погоджують, причому дуже швидко.

13.28 На Полтавщині започаткували нову нагороду - нагрудний знак Полтавської обласної ради "За вірність народу України".

13:34. Юрій Тимоха, депутат та громадський діяч – Луценко (його ім'я не назвали) – це дві кандидатури до складу поліцейської комісії головного управління нацполіції у Полтавській області. Депутати вважають, що краще б цим опікувалися громадські діячі. Бо депутат має займатися своїми безпосередніми обов'язками. Відповідне рішення підтримали.

14.00 Полтавський музей дальньої авіації також, як і «Планета» потребує реорганізації на неї необхідно 45 тисяч гривень. Музей передадуть у власність міністерства оборони. Депутати підтримали це рішення Крім того, як зазначено у самому питання музей приєднають до іншого. Наче така доля у музею. У будь-якому випадку - інформацію уточнимо на прес-конференції.

14.03 Знову намагаються "протягнути" питання про кредитування "Теплоенерго". Депутати втретє не прийняли це рішення.

14.05 Зараз інше розглядають. "Епопея триденна завершилась" - говорить Холод. "Коло", у особі журналіста Андрія Іванова, який вів цю трансляцію, абсолютно погоджується. І бажає депутатам триматися, гарного настрою, а головне - здоров'я.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter