Друге засідання сьомої сесії сьомого скликання Полтавської облради: відеотрансляція та текстовий онлайн

Політика
Андрій Іванов1 червня 2016 о 09:551584 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Друге засідання сьомої сесії сьомого скликання Полтавської облради: відеотрансляція та текстовий онлайн
Пропонуємо до вашої уваги текстову онлайн трансляцію захоплюючого дійства під назвою "сесія". Версія 7.7.2.

Друге засідання сьомої сесії сьомого скликання Полтавської облради: текстовий онлайн

Нажаль, як показує досвід, сесії обласної ради Полтави не такі цікаві, як міські, бо на міських є найкращий стенд-ап комік з усіх політиків та найкращий політик з усіх стенд-ап коміків Олександр Мамай.

Ви могли б подивитися пряму відео трансляцію на ю-тьюб
каналі «Лтави» та трансляції і досі не має. Залишається лише знайти цей канал в ваших телевізорах. Хоча... Заради сесії цього робити не варто.

Щось, хтось говорить у мікрофон, але якість настільки погана, що нічого не чути. Сесію розпочали. Щоправда через погану якість звуку не вдалося почути скільки депутатів присутні.

Ось і трансляція. Дякую уважним колегам.

До речі, це відео чомусь знаходиться не на офіційному ю-тьюб "Лтави", а на особистому - нашого колеги. Причому на офіційному сайті "Лтави" прикріплена трансляція саме з цього акаунту. Чому? Невідомо.

Депутати працюють дуже швидко, приймаючи одне питання за іншим. Нагадаємо, що це продовження сесії. 22 питання депутати розглянули на першому засіданні.

Друге засідання сьомої сесії сьомого скликання Полтавської облради: відеотрансляція та текстовий онлайн

Депутати приймають приймають рішення щодо порядку денного з феєричною швидкісттю. Ставимо ще один "плюс" напроти питання.

Депутат від "Свободи" Тетяна Микуця закликала видати розпорядження, яке б заборонило радянську шкільну форму на останніх дзвониках.

Виступали представники громад і вичерпали увесь час на виступи, але деякі не встигли, бо папєрєднікі забрали в них час. Біленький намагався поставити на голосування ще зайві 15 хвилин для виступів, але депутати не погодили. В результаті Василь Ковальчук, правозахисник обурився. І виступив, щоправда Олександр Біленький оголосив перерву і Ковальчук виступав під час перерви та його мало хто слухав, усі пішли за пиріжками.

11.45 Перерва закінчилася, щоправда сесія проходить у тому ж ключі. Спокійно. Зараз обговорюють питання свинокоплексу в Біликах. Обговорюють довго, ми вам пояснимо трьома словами - він шкодить довкіллю.

12.05 Тим часом, пройшло дві години, а сесія так по-суті й не почалася. Зрада!

12.45 Обговорюють газові питання.

Поки депутати обговорюють доленосні для області рішення, деякі з них спілкуються просто неба... Романтика...

Друге засідання сьомої сесії сьомого скликання Полтавської облради: відеотрансляція та текстовий онлайн

13.00 Слово з другої спроби надали Олександрові Романюку, першому заступнику голови правління ПАТ «Укргазвидобування». Він повідомив, що на участь у тендері взяли 11 компаній, з них 10 — міжнародних. Він сказав, що якщо не вкладати гроші у видобуток власного газу, буде залежність від російського. Уся проблема в тому, що «Укргазвидобування» планує зробити гідророзрив пласта, що дуже насторожило громадськість та депутатів.

Гідророзрив пласта це один з методів інтенсифікації роботи нафтових і газових свердловин і збільшення приємистості нагнітальних свердловин. Метод полягає в створенні високопровідної тріщини в цільовому шарі для забезпечення припливу видобувається флюїду (газ, вода, конденсат, нафта або їх суміш) до забою свердловини.

Насправді, в усе це дуже важко вникнути, потрібно залучати експертів. Зокрема в "Коло" ви можете почитати цілу низку публікацій про газові питання та проблеми.

Нагадаємо, що "простий" Сергій Каплін проти видобутку газу на Полтавщині.

Олександр Біленький резюмував довгу дискусію. І попрохав у представника "Укргазвидобування", щоб вони допомогли Сенчі (Лохвинський район). Це місто якраз потерпає від екологічних проблем, пов'язаних з видобутком газу.

13:33 Комунальні газети "Село Полтавське" та "Зоря Полтавщини", можна сказати - декомунізували.

13.40 Тим часом у коридорі журналіст «Кола» знайшов Олександра Романюка,

який спілкувався з мешканцями Сенчі. Він повідомив, що щодо газових питань відчувається політичний тиск, а також фахово поясним, що таке гідророзрив.

13.50 Зараз звітує Олег Бех, головний поліцейський Полтавщини. Одне із питань до нього стосується спроби самогубства Євгена Лопушинського, гендиректора "Лтави", а саме, чи було це доведення до самогубства. Олег Бех проінформував, що Євген відмовився свідчити. Загалом же звіт Беха прийнняли.

15.00 Дуже довго звітує прокурор полтавської області Сергія Попова. Його звіт не прийняли.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter