Суду над полтавським міським головою Олександром Мамаєм сьогодні не буде

Влада
Ольга Матвієнко20 квітня 2015 о 09:281588 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Суду над полтавським міським головою Олександром Мамаєм сьогодні не буде
Судове засідання над Мамаєм перенесли на невизначений термін.

Суду над полтавським міським головою Олександром Мамаєм сьогодні не будеСуд над Мамаєм у Решетилівці перенесли. Фото Юлії Обелець

Сьогодні, 20 квітня, у Решетилівському районному суді мали розглянути справу Олександра Мамая. Проте через відсутність відповідача та його представника судове засідання відмінили. Дата, коли справу почнуть розглядати, невідома. Про це із Решетилівки повідомила журналіст газети «Коло» Юлія Деркач.

Відомо, що у Полтаві не знайшлося судді, який погодився б вести справу Олександра Мамая про адміністративне правопорушення. Судді, до яких потрапляла справа, писали самовідводи.

Нагадаємо, що 31 січня Лариса Гольник, яка головувала у цій справі близько 9 місяців, змушена була взяти самовідвід. Це сталося після того, як мер Полтави публічно звинуватив її у вимаганні хабара у розмірі 5 тисяч доларів.

За інформацією «Кола», усі судді, до яких опісля потрапляла за авторозподілом ця справа, писали самовідводи. Підстава – неможливість винести об’єктивне та неупереджене рішення через дружні стосунки з Ларисою Гольник.

Чи пропонували цю справу розглядати суддям Ленінського та Київського районних судів, а також суддям Полтавського районного суду – невідомо. Наразі ж, за даними «Кола» цю справу передали до Решетилівського районного суду.

Віддаленість на 30 км від Полтави може стати великою незручністю, адже міський голова рідко знаходив час, щоб прийти на судові засідання, коли вони проводилися у Полтаві. Саме через відсутність Олександра Мамая у залі суду було неможливо винести рішення у справі про адміністративне правопорушення з давно минулим терміном давності. Між тим, для винесення рішення у цій справі присутність його обов’язкова: згідно статті 268 КУ про адміністративні правопорушення без присутності обвинувачуваної у корупційному правопорушенні суд не може винести вирок.

Як віддаленість судової справи від Полтави вплине на швидкість та публічність її розгляду – покаже час.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter