Рішення у справі мера Полтави можуть винести у Решетилівці

Новини
Таня Цирульник18 лютого 2015 о 09:501975 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Рішення у справі мера Полтави можуть винести у Решетилівці
У Полтаві не знайшлося судді, який би погодився вести справу Олександра Мамая про адміністративне правопорушення. Судді, до яких потрапляє справа, пишуть самовідводи.

Рішення у справі мера Полтави можуть винести у Решетилівці

Нагадаємо, що 31 січня Лариса Гольник, яка головувала у цій справі близько 9 місяців, змушена була задовольнити відвід. Це сталося після того, як мер Полтави публічно звинуватив її у вимаганні хабара у розмірі 5 тисяч доларів.

За інформацією «Кола», усі судді, до яких опісля потрапляла по авторозподілу ця справа, писали самовідводи. Підстава – неможливість винести об’єктивне та неупереджене рішення через те, що працюють разом з Ларисою Гольник.

Чи пропонували цю справу розглядати суддям Ленінського та Київського районних судів, а також суддям Полтавського районного суду – невідомо. Наразі ж, за даними «Кола» цю справу передали до Решетилівського районного суду.

Віддаленість на 30 км від Полтави може стати великою незручністю для мера. Адже заклопотаний міський голова не знаходив часу щоб прийти на судові засідання навіть коли вони проводилися у Полтаві. Саме через відсутність Олександра Мамая у залі суду було неможливо винести рішення у справі про адміністративне правопорушення з давно минулим терміном давності. Між тим, для винесення рішення у цій справі присутність його обов’язкова (згідно статті 268 КУ про адміністративні правопорушення без присутності обвинувачуваної особи у корупційному правопорушенні суд не може винести вирок).

Як віддаленість судової справи від Полтави вплине на швидкість її розгляду – покаже час.

Наразі ж журналісти «Кола» перевіряють отриману інформацію. Як повідомили журналісту в Решетилівському районному суді, справи мера Полтави у їхнє провадження ще не надійшла.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter