У держгеокадастрі назвали найпопулярніші послуги серед полтавців

Влада
Ольга Правденко5 вересня 2016 о 14:32966 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У держгеокадастрі назвали найпопулярніші послуги серед полтавців
Реєстрація земельних ділянок та надання відомостей про них – такі найзатребуваніші послуги серед полтавців.

У держгеокадастрі назвали найпопулярніші послуги серед полтавцівРеєстрація землі – одна з найпопулярніших послуг в області. Фото з сайту photographers.ua

Про це cьогодні, 5 вересня, на апаратній нараді в Полтавській ОДА розповіла Людмила Остапенко, заступник начальника управління - начальник відділу організації та координації ведення державного земельного кадастру ГУ Держгеокадастру в Полтавській області.

– Найпопулярнішими послугами, якими користуються фізичні та юридичні особи є державна реєстрація земельних ділянок та надання відомостей державного земельного кадастру про земельні ділянки. За період з 2013 року, коли вступив в дію закон «Про Державний земельний кадастр», зареєстровано більше 152 тис. земельних ділянок та надано 269 тис відомостей про них, – каже Любов Остапенко. – Можна також отримати витяги з державного земельного кадастру онлайн. Ця послуга дуже зручна.

Читайте також: У Полтавській області на землі за рік заробили 2,8 мільйона гривень

Також Остапенко додала, що нині на Полтавщині триває робота з оформлення поземельних книг. Наразі їх відкрито більше 446 тисяч. Залишилося опрацювати ще 30 тисяч.

У 2016 році Держгеокадастром безоплатно надано 27 тисяч адміністративних послуг, на платній основі – 43 тисячі.

– Платна основа – це адміністративний збір, який зараховується до місцевих бюджетів. Його загальна сума – 2 млн 774 тис грн. Найбільше надано адмінпослуг у Гадяцькому, Миргородському, Глобинському, Полтавському та Каралівському районах, – додала Людмила Остапенко.

До теми: 27 учасників АТО отримали земельні ділянки

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter