У Полтаві оголосили війну тарифам – ставлять намет

Влада
Надія Труш13 січня 2015 о 13:081999 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві оголосили війну тарифам – ставлять намет
Сьогодні, 13 січня, у Полтаві під стінами облдержадміністрації мітингували через комунальні тарифи. Організатори протесту – ГО "Громадський Майдан Полтавщини" – запевняють, що мітинг триватиме, поки не переглянуть тарифи на комунальні послуги.

Мітинг розпочався о 10 годині, полтавські активісти налаштовані рішуче – збираються чекати на результати обіцяної перевірки (тарифи має розглянути спеціальна комісія) у встановленому неподалік облдержадміністації наметі.

Намет зараз саме встановлюють, повідомив активіст "Громадського Майдану Полтавщини" Олег Підгорний. Стояти перед ОДА обіцяють довго – до кілька діб,залежно від ситуації.

– Ще восени 2014 була створена тимчасова комісія по перевірці тарифів ЖКГ. Нам надали можливість від громади надати власних представників. Ми надали свої списки, нам пообіцяли, що будуть включені наші люди до перевірки – на цьому справа й завершилася. До детальної перевірки нас не допустили.

Тож активісти прийшли нагадати про себе під стіни облдержадміністрації. Вимагають негайно розпочати перевірку документації щодо діяльності теплоенерго і водоканалу.

– За нашими даними, їх діяльність не перевірялася протягом останніх 5 років. Тому хочемо мати повну інформацію, яким чином керівники використовували комунальну власність міста, прибуткові вони чи збиткові, – говорить Олег.

Протестувальники переконані, що тарифи завищені у 1,5-2,5 рази. Вимагають детальних пояснень, наскільки ефективно використовується комунальне майно.

– Хочемо знати, приміром, скільки труб поміняли, скільки коштів пішло на заробітну плату пішло тощо, – висувають вимоги активісти.

Зараз під адмінбудівлею до 15 активістів. Очікують, що до них приєднається ще більше невдоволених тарифами. Пояснюють, що спершу намагалися вирішити ситуацію мирним шляхом, ходили на засідання круглого столу до заступника голови Полтавської облради Володимира Марченка, та справа виявилася марною.

– Ми переконані, що тарифи, розрахунки відповідні департаменти і установи ведуть самі по собі, хоча це наша, міська, комунальна власність і ми повинні знати усі питання щодо підвищення тарифів. Питання мають обговорюватися на обласній сесії, але цього не відбувається. Питання підвищення тарифів приймають в колі окремих осіб, які вирішують, яку полтавцям ціну поставити, – переконаний Олег Підгорний.

Стояти під стінами облдержадміністрації збираються, поки не отримають результати перевірки тарифів, підвищення яких називають геноцидом народу.

– Робимо це не лише для себе, для усіх жителів Полтави. Стоїмо не за своє, за людей. Це не ті високі ідеї Майдану, які були рік тому. Це зовсім інше: питання виживанння у нашому місті, геноцид нашого народу.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter