У Полтаві перейменували 111 вулиць, два парки і два райони міста (перелік)

Влада
Ольга Матвієнко23 травня 2016 о 10:02111101 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві перейменували 111 вулиць, два парки і два райони міста (перелік)
Соборності, Мазепи, Петлюри: повний список перейменованих вулиць у Полтаві.

У Полтаві перейменували 11 вулиць, два парки і два райони містаФото – www.memory.gov.ua

У рамках виконання закону про декомунізацію голова Полтавської ОДА Валерій Головко перейменував 115 топонімів у Полтаві, повідомляють у прес-службі облдержадміністрації.

Минулого тижня закінчився термін повноважень голови Полтавської ОДА Валерія Головка відносно перейменування топонімів, що мають відношення до комуністичного минулого. 20 травня він підписав розпорядження щодо перейменування понад 600 вулиць, серед яких і вулиці Полтави.

До теми: На Полтавщині залишилися сім «Ленінів»

У формуванні остаточного списку нових назв вулиць врахували побажання громадськості, опрацювали висновки усіх робочих груп. Нагадаємо, що свої пропозиції голові ОДА надавала топонімічна група під керівництвом Юліана Матвійчука, громадська ініціатива «Твоя вулиця — твоя назва» Андрія Матковського та інші фахівці.

Публікувати список назв перейменованих вулиць Валерій Головко пообіцяв почати з понеділка. Представляємо його полтавцям.

Сам голова Полтавської ОДА говорить, що ми маємо шанувати тих, хто був важливим для усвідомлення українців нацією:

— У Полтаві тепер з’являться вулиці Січових Стрільців, Революції Гідності, Небесної Сотні, Героїв АТО, Волонтерська. Полтавці також ходитимуть вулицями, названими іменами видатних представників української культури, наприклад, художниці Катерини Білокур, письменників Павла Загребельного, Євгена Сверстюка, Василя Барки та багатьох інших. Це ті, хто формували українську ідентичність і нашу культуру, — наголошує Валерій Головко.

Окрім вулиць, у Полтаві також змінили назву і двом з трьох районів. Відтепер Октябрський район має назву Шевченківський, а Ленінський район перейменували на Подільський. Два парки також підпали під дію закону про декомунізацію: Парк Воїнів–інтернаціоналістів змінили на парк Воїнів–афганців, а парк Ленінського комсомолу — на парк Студентський.

У Полтаві перейменували 11 вулиць, два парки і два райони міста

У Полтаві перейменували 11 вулиць, два парки і два райони міста

У Полтаві перейменували 11 вулиць, два парки і два райони міста

У Полтаві перейменували 111 вулиць, два парки і два райони міста (перелік)

У Полтаві перейменували 11 вулиць, два парки і два райони міста

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter