На Полтавщині залишилися сім «Ленінів»

Суспільство
Андрій Іванов23 травня 2016 о 09:31728 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Полтавщині залишилися сім «Ленінів»
Найбільше «Ленінів» в Глобинському та Оржицькому районах

На Полтавщині залишилися сім «Ленінів» Найбільше «Ленінів» в Глобинському та Оржицькому районах 23 травня Вадим Штефан, керівник департаменту інформаційної політики Полтавської ОДА, на апаратній нараді розповів про стан виконання закону про декомунізацію.Фото - kharkovforums.com

23 травня Вадим Штефан, керівник департаменту інформаційної політики Полтавської ОДА, на апаратній нараді розповів про стан виконання закону про декомунізацію. У квітні 2015 року прийняли закон про декомунізацію. Цей закон діяв у нас в області рівно рік.

У нього були три етапи – перейменування та обговорення на рівні місцевого самоврядування. На другому – повноваження перейшли до голів органів місцевого самоврядування, на третьому – голові ОДА. Перейменування 52 населених пунктів – справа Верховної Ради України. В області нараховувалося 309 пам’ятників, через рік їх стало 48. Інші ж – демонтували. Зараз їх – усього 13.

Проте деякі пам’ятники радянського періоду все ж вижили. Зокрема у Великій Багачці – пам’ятник Леніну, два пам’ятники Леніна в селах Глобинського району та по одному в Кременцуцькому, Оржицькому та Пирятниському районах, також залишилося погруддя Леніна в Оржицькому районі. В цих районах також залишилися інші пам’ятники комуністичного минулого України.

На їх демонтаж присутнім головам РДА надали два дні. Представник Кременчуцького району наприкінці обговорення питання доповів, що вчора вони знесли свого "Леніна".

Читайте також: Декомунізація Полтавщини: Зіньківський, Чорнухинський та Глобинський райони – відстають

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter