В Полтавській ОДА досі не знають, скільки «радянських» населених пунктів треба перейменувати

Влада
Ольга Матвієнко14 липня 2015 о 14:3411831 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 В Полтавській ОДА досі не знають, скільки «радянських» населених пунктів треба перейменувати
У Полтаві обговорили декомунізацію.

В Полтавській ОДА досі не знають, скільки «радянських» населених пунктів треба перейменуватиВ області й досі не знають кількість топонімів, які повинні перейменувати. Фото – www.volynnews.com

13 липня у Полтавській ОДА відбулося розширене засідання Секретаріату Громадської ради при ОДА, де розглянули питання «Про заходи з виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», яке провів голова дорадчого органу Володимир Голуб. Про це повідомили на офіційному сайті Полтавської ОДА.

Закон підписали 9 квітня 2015 року. Його повинні виконати за дев’ять місяців, тобто до 9 грудня. Нині чинним є розпорядження голови ОДА від 18 серпня 2014 № 323 «Про заходи з усунення наслідків панування тоталітарної ідеології колишнього СРСР на території Полтавської області».

Значна кількість запланованих раніше заходів виконані або знаходяться у стадії виконання. Разом із тим, процес декомунізації гальмується насамперед на рівні місцевих рад. Відсутній повний список топонімів, які підлягають змінам. Учасники громадського обговорення вирішили запропонувати голові ОДА Валерію Головку підготувати проект розпорядження щодо практичної реалізації в області заходів з декомунізації.

Нагадаємо, що Український інститут національної пам’яті визначив 1 місто та 42 села в Полтавській області, які підпадають під дію закону, і їх повинні перейменувати.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter