За час перебування на посаді голови Полтавської облради Біленький їздив за кордон лише двічі

Влада
Надія Труш21 квітня 2016 о 14:441343 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 За час перебування на посаді голови Полтавської облради Біленький їздив за кордон лише двічі
За робочі відрядження Олександра Біленького в обох випадках платила приймаюча сторона.

Головою Полтавської облради став Біленький від БПП. Фотоархів

За період з грудня 2015-го року на початок квітня 2016-го року (саме у грудні Біленького призначили головою облради) чиновник здійснив дві робочі поїздки за кордон – у Польщу та Німеччину. Таку інформацію ми отримали у відповідь на запит «Кола». У відповіді йдеться, що кошти на відрядження голови облради з кошторису обласної ради не витрачалися.

Нас також цікавила кількість прийнятих іноземних делегацій, які здійснили робочі поїздки в Полтавську область та конкретні результати таких делегацій, тобто які договори були укладені між Полтавщиною та кожною конкретною іноземною делегацією і скільки таких договорів було укладено протягом 2015 року та станом на березень 2016 року.

Виявилося, що таких делегацій обласна рада приймала небагато. У лютому 2016 року Олександр Біленький зустрівся з лідерами Конфедерації вільних профспілок України, представниками конгресу вільних профспілок США. Гостями були: голова КВПУ Михайло Волинець, директор програми Центру солідарності Американської федерації праці – Конгресу виробничих профспілок Трістан Масат. На зустрічі оголосили про створення Полтавського обласного об’єднання КВПУ, його очолив депутат обласної ради Олександр Трухін. Договори ніяку не укладали.

Щодо відрядження у Німеччину, яке відбулося у квітні цього року, Біленький запевняє, що все відбувалося за рахунок німців. На квитки і проживання у готелі за весь тиждень, протягом якого голова облради перебував у складі делегації, з обласного бюджету кошти не витрачали. Делегація вивчала досвід з питань децентралізації.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter