За дотриманням законодавства на ОВК у 151 окрузі слідкувала «приватна охорона»

Влада
Ольга Матвієнко18 липня 2016 о 18:211272 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 За дотриманням законодавства на ОВК у 151 окрузі слідкувала «приватна охорона»
Під час прийому протоколів у приміщенні ОВК виявили сторонніх осіб.

Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксували у приміщенні окружної виборчої комісії 151 невідомих осіб, що представлялися приватною охороною. Керував нею довірена особу кандидата у народні депутати Анни Боклан Анатолій Матюнін.

 За дотриманням законодавства на ОВК у 151 окрузі слідкувала приватна охорона

У ніч із 17 на 18 липня в приміщенні ОВК спостерігачі ОПОРИ зафіксували велику кількість невідомих осіб, яка перебувала на території будівлі, де знаходиться комісія. Коли спостерігачі запитали у чоловіків, хто вони та на якій підставі знаходяться на території ОВК, ті відповіли, що є співробітниками приватної охорони та запропонували викликати свого керівника.

До спостерігачів підійшов Анатолій Матюнін, що представився довіреною особою кандидата в народні депутати Анни Богун (у списку зареєстрованих кандидатів значиться кандидат Анна Боклан – ОПОРА). Коли спостерігач поцікавився на основі чого люди знаходиться у приміщенні ОВК, Анатолій Матюнін повідомив, що його охорона була розставлена по території ОВК, аби члени ДВК не переписували у коридорах та сходинках протоколи. У ході розмови він запропонував прибрати своїх охоронців. Проте, спостерігачі на сумнівне перебування незареєстрованих представників викликали поліцію для встановлення осіб та їх незаконного перебування на території ОВК.

ОПОРА зазначає, що згідно зі статтею 34 Закону «Про вибори народних депутатів»: «Право присутності на засідання виборчої комісії мають:

1. Зареєстровані відповідно до вимог цього Закону представники партій у Центральній виборчій комісії беруть участь у засіданні Центральної виборчої комісії з правом дорадчого голосу.

2. На засіданні Центральної виборчої комісії мають також право бути присутніми без дозволу чи запрошення:

1) кандидати у депутати, їх довірені особи та уповноважені особи партій (разом не більше двох осіб від однієї партії, не більше однієї особи від одного кандидата);

2) офіційні спостерігачі від громадських організацій, які отримали дозвіл мати офіційних спостерігачів під час виборів депутатів (разом не більше двох осіб від однієї громадської організації);

3) офіційні спостерігачі від іноземних держав та міжнародних організацій;

4) представники засобів масової інформації (не більше двох осіб від одного засобу масової інформації)».

Підозрілі особи, котрі знаходились на території ОВК до переліченого списку не входили. Відповідно після зауваження і розмови з спостерігачами Громадянської мережі ОПОРА, Анатолій Матюнін дав вказівку охоронцям покинути будівлю де працює ОВК.

Нагадаємо, що у 151 окрузі на проміжних виборах до Верховної Ради лідирує кандидат від «Батьківщини».

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter