За екс-нардепа із Полтавщини комуністи внесли заставу в 97 тисяч

Влада
Надія Труш11 березня 2015 о 15:142198 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 За екс-нардепа із Полтавщини комуністи внесли заставу в 97 тисяч
Сергія Гордієнка, колишнього народного депутата та секретаря лічильної комісії Верховної Ради України випустили під заставу в 97 тисяч гривень.

За екс-нардепа із Полтавщини внесли заставу в 97 тисячСергій Гордієнко. фото з сайту vn.cominformua.com

10 березня Печерський районний суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, саме Сергій Гордієнко поставив свій підпис під протоколом лічильної комісії. Цей протокол надав статус офіційного документа прийнятим «диктаторським законам» 16 січня. За даними Генпрокуратури, документ був підписаний незаконно, адже є підтвердження, що голосування було провалене.

Кошти для застави внесли товариші, каже Олександр Масенко, голова Полтавської обласної КПУ.

– Кілька товаришів (не називає прізвищ – прим.) зібралися, хто скільки може, по 5-10 тисяч, – говорить.

Комуністу інкримінують зловживання службовим становищем. Товариш Гордієнка по партії, Олександр Масенко переконаний, що усі звинувачення безпідставні та схожі на переслідування через ідеологічні переконання.

– Я переконаний, що зараз йде політична розправа. В першу чергу під неї попадають ті, хто не змінив і не відмовився від своїх переконань, – впевнений Олександр Масенко. – Зверніть увагу, у склад лічильної комісії входили також Олександр Зубчевський та Олександр Голуб, які згодом вийшли з Комуністичної партії. Так от, від Зубчевського не вимагають ніякого покарання, а лише від Гордієнка. Мовляв, вони були ж присутні лише як члени лічильної комісії. Але вважаю, що підстав для таких дій стосовно Сергія Гордієнка немає жодних. Такої чесної людини ще пошукати треба. До речі, голосування руками не суперечить регламенту.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter