Заява голови обласної ради Олександра Біленького з приводу наслідків рішення суду по Тетяна Жабо

Влада
Андрій Іванов21 червня 2016 о 17:001189 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Заява голови обласної ради Олександра Біленького  з приводу наслідків рішення суду по Тетяна Жабо
Біленький розкритикував рішення суду у своєму зверненні, яке «Коло» подасть без скорочень. Також він звернеться зі скаргою на суддю у цій справі.

Заява голови обласної ради Олександра Біленького з приводу наслідків рішення суду по Тетяна ЖабоОлександр Біленький. Фотоархів

З червня 2016 року суддя Полтавського районного суду Анатолій Потетій ухвалив рішення про негайне поновлення на роботі колишнього головного лікаря Полтавської МСЕК Тетяни Жабо. Через, наче б то, незаконне звільнення останньої з посади розпорядженням голови Полтавської обласної ради Петра Ворони від 21 травня 2015 року.

Минулого року, рішенням cудді того ж таки Полтавського районного суду Оксани Гальченко (від 17.09.2015) Полтавську обласну раду зобов'язали виплатити Тетяні Жабо зарплату за час, поки вона не працювала, у розмірі 32 тисяч 882 гривень. У результаті цього головне управління Казначейської служби у Полтавській області 16 червня примусово списало з рахунку Полтавської обласної ради зазначену суму.

Рішення іменем України і її народу! І за це рішення саме народ і розплатився, адже відповідальність лягла на плечі не тих, хто звільняв Тетяну Жабо із займаної посади, а на простих працівників апарату обласної ради, із невеликих зарплат яких фактично і була вирахувана примусова виплата.

Та цим питання не вичерпано. Також за наступним рішенням судді Анатолія Потетія обласну раду зобов'язують виплатити Тетяні Жабо ще 72 тисячі 666 гривень і терміново поновити останню на посаді.

Рішення Полтавського районного суду - це прямий тиск на депутатів Полтавської обласної ради з вимогою змінити свою позицію відносно керівника, наголошую, комунальної установи, діяльність якої викликала чималий резонанс у суспільстві. Тиск на людей, яким полтавська громада надала виключне право представляти її інтереси.

«Я, як керівник апарату Полтавської обласної ради, вважаю, що вищезазначені рішення не лише нівелюють саме поняття правосуддя, кидають тінь на репутацію судової системи України, адже за інформацією із Полтавської МСЕК, суддя Анатолій Потетій оформив другу групу інвалідності саме за безпосередньої участі керівника установи Тетяни Жабо. Це - виклик народовладдю в Україні, спроба принизити наших виборців, придушити прагнення місцевих громад самим вирішувати питання, які є у їх виключній компетенції. А це - протидія і нехтування принципами децентралізації, які покладає у основу розвитку українського суспільства Президент України, на впровадженні яких наполягає європейська та світова спільнота.» – йдеться у зверненні

Це рішення - пряма загроза демократичному устрою нашої держави. І ще більше обурює те, що його ініціатори - люди, на яких покладена відповідальність за здійснення правосуддя в Україні.

З огляду на зазначені факти, моїм наступним кроком стане звернення до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, зі скаргою на дії суддів Полтавського районного суду. Також сподіваюсь, що Верховний суд України, де ми будемо відстоювати справедливість, ухвалить рішення дійсно на користь народу України!

Читайте також: Олександр Біленький розповів про магазин «Планета» та музей дальньої авіації

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter