Олександр Біленький розповів про магазин «Планета» та музей дальньої авіації

Суспільство
Андрій Іванов14 червня 2016 о 17:211120 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Олександр Біленький розповів про магазин «Планета» та музей дальньої авіації
Після сесії Полтавської обласної ради її голова дав прес-конференцію.

прессухаОлександр Біленький

– Це третє засідання, давайте не забувати, що їх до цього було ще два, – зауважив Олександр Біленький. – Різні важливі питання розглянути. Ми збільшили структуру виконавчого апарату облради, вирішили питання про магазин «Планета».

Про виконавчій апарат обласної ради

Депутатам було недостатньо інформації, на їх думку апарат не належним чином виконує свої функціональні обов’язки. Про це вони неодноразово говорили на засіданнях обласної ради.

– Ми звернулися за досвідом інших обласних рад, на Полтавщині апарат облради найменший – 37 осіб, – сказав Олександр Біленький. – Для максимальної ефективності, я прийняв рішення про реорганізацію та збільшення. Зокрема будуть два нових відділи: економічної стратегії та надрокористуванням. Загалом – 53 людини. Фінансування збільшиться на близько 800 тисяч у рік. Зарплата та матеріально-технічне забезпечення.

Про «Планету»

Книжковий магазин «Планета», що має величезні борги, планують забрати управління комунальним майном обласної ради. Там планують зробити комунальне підприємство «Реєстратор», яке буде надавати послуги на кшталт центру надання адмінпослуг. Це будуть не тільки оформлення паспортів, а й спектр послуг, навіть отримання водійських прав. Це буде підприємство, що буде заробляти кошти, а книжковий магазин перенесуть у інше місці.

Про музей дальньої авіації

Музей дальньої авіації передають в міністерство оборони.

– Наше завдання щоб люди були повідомлення про істотні зміни умов праці, щоб їх перевели в іншу структуру, – говорить Олександр Біленький. – Полтавська обласна рада на музей до кінця року виділила кошти, які тепер зекономить. Нам зараз головне – розібратися з людьми, щоб вони безболісно перейшли з однієї структури – на іншу.

Головне, щоб не було скорочень персоналу, а умови праці були не гірші, ніж до цього підкреслює Біленький.

Про Ворону

Прокоментував Біленький і випадок на сесії, коли депутат Петро Ворона жбурнув йому в обличчя папірці.

– Людина просто забула регламент, коли він виступав, це було запитання, після нього – має йти обговорення. Моє головне завдання, щоб обласна рада не перетворилася на цирк, саме це завдання я намагатимусь виконати.

Читайте також: Сесія Полтавської обласної ради

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter