«Коло» в гостях у «Газети по-українськи»

Інтерв'ю
Таня Цирульник9 червня 2015 о 16:002021 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 «Коло» в гостях у «Газети по-українськи»
До полтавського відділення «Газети по-українськи» колеги з «Кола» завітали з вітаннями до Дня журналіста та трьома питаннями.

«Коло» в гостях у «Газети по-українськи»Юлія Деркач, більд-редактор та Тетяна Цирульник, головний редактор

Про те, який він, хороший журналіст, про проблеми полтавської журналістики та у кого б «Газеті по-українськи» хотілося взяти інтерв’ю запитали Сергія Дзеха, редактора.

Про якості журналіста

– Хороший журналіст має бути безстрашним, оперативним і не лінивим. Таким, який хоче вчитися й не зупиняється у розвитку, написавши пару вдалих матеріалів. Журналістам нині не вистачає професійності, фахової підготовки на рівні інституту – я це бачу по студентам, які приходять на практику.

«Коло» в гостях у «Газети по-українськи»

Про проблеми полтавської журналістики

– Не хотілося б критикувати комунальні ЗМІ, але я вважаю, що має бути багато приватних газет, приватне телебачення, бо саме це – рух вперед. Хотілося б, щоб ще 2-3 видання у Полтаві з’явилося – і на їх основі за пару років виросте більше професійних журналістів. Бо інтерв’ю у комунальних виданнях часто – однотипні, немає нестандартних питань, індивідуального підходу.

«Коло» в гостях у «Газети по-українськи»

Про 4-годинне інтерв’ю

– Хотілося б зробити відверте інтерв’ю з Президентом Обамою. Злітати у США і у неформальній обстановці посидіти з ним 4-5 годин, вивернути з нього всю душу і зробити щоденник у журнал «Країна» (тижневий журнал, який входить до видавничої групи, яка випускає «Газету по-українськи» – примітка авт.) на півтори сторінки. Хоча, гадаю, заради такого інтерв’ю наш журнал зробив би виключення і виділив би на це цілих 4 сторінки й першу полосу.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter