Новий керівник полтавських рятувальників першочергово планує вирішити проблеми з обмундируванням

Інтерв'ю
Ольга Правденко23 липня 2015 о 08:072422 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Новий керівник полтавських рятувальників першочергово планує вирішити проблеми з обмундируванням
Полтавське обласне управління ДСНС очолив місцевий, професійний військовий, полковник Збройних сил України Віктор Дейнега.

Новий керівник полтавських рятувальників першочергово планує вирішити проблеми з обмундируваннямВіктор Дейнега

У полтавських рятувальників новий керівник. Цього разу Полтавське обласне управління ДСНС очолив місцевий, професійний військовий, полковник Збройних сил України Віктор Дейнега. Чому полковник, який майже рік тому пішов у відставку, знову вирішив повернутися на службу та які в нього плани щодо покращення роботи в обласному УДСНС, читайте в ексклюзивному інтерв’ю.


– Пане Вікторе, 2014 року Ви пішли у відставку, чому через рік вирішили знову повернутися на службу?

– Після того, як я пішов у відставку, продовжував працювати у військовій частині – займався улюбленою музейною справою в авіамістечку. Але після короткочасного відпочинку зрозумів, що в 45 років маю ще сили, бажання і натхнення працювати далі. Тому, коли мені запропонували посаду начальника управління ДСНС в Полтавській області, після тривалих роздумів вирішив знову повернутися до праці. Адже моя початкова освіта (я закінчив Костромське вище військово-командне училище хімічного захисту) пов’язана з цивільною обороною. У мене є знання і досвід роботи. 1989 року я брав участь у ліквідації наслідків надзвичайної ситуації під Ярославлем. Чималу роль зіграло й те, що тут також працює офіцерський колектив, тож будемо разом у цей нелегкий для нашої держави час.

– Вас не злякало те, що нині очолите колектив, де складна ситуація: невисока заробітна плата, нестача матеріально-технічного забезпечення, безліч інших проблем?

– Я знайомий із ситуацією, що склалася. Погоджуюся, що заробітна плата дуже низька, але ніякої вини в цьому керівництва управління служби в Полтавській області немає, ми вплинути на це не можемо, адже повністю є бюджетною організацією. Я вже зустрічався зі службовцями, які брали участь у Всеукраїнській акції рятувальників (детальніше с.2-3 – авт.). Звичайно, мені їхні проблеми зрозумілі, і настрій також – коли в людей рік, два, три прострочений термін служби спецформи, низька зарплата, на яку треба прогодувати сім’ю, хочеться змін. На жаль, до кінця року підвищити зарплату не вдасться, бо Кабінет Міністрів заклав таку суму грошей, що її вистачить лише на виплати в межах кошторисних призначень. Щодо обмундирування, то, я думаю, вирішимо це питання протягом короткого часу, тут надіюся на допомогу благодійників. Насамперед треба забезпечити формою хлопців із караулу.

– Із чого плануєте розпочати свою роботу на новій посаді?

– По-перше, зустрінуся з усіма своїми працівниками, проведу розширену нараду, щоб заслухати реальний стан справ щодо обмундирування, спорядження і техніки. Керівником ДСНС паном Чечоткіним поставлено завдання – за найкоротші терміни розібратися з ситуацію, що склалася. По-друге, необхідно створити нормальний психологічний клімат у колективі. Це найголовніше, що потрібно для нормальної роботи в непростих умовах.

– Полтавські рятувальники одні з перших в Україні вирішили створити ініціативну групу, яка має напрацювання щодо реформ у галузі. Вони хочуть показати їх у Києві у ДСНС. Дуже сподіваються на Вашу підтримку. Чи будете сприяти їм у цьому?

– Я вважаю, що на багато питань, які виникають, можна знайти відповіді на місцях, треба тільки працювати з меценатами й бізнесменами і робити свою роботу з користю для людей. Я заручився підтримкою голови облдержадміністрації Валерія Головка, він пообіцяв допомагати у вирішенні наших проблем. Зустрінемося також з головами РДА та райрад. Я буду ще зустрічатися з ініціативною групою, вивчатиму питання, детальніше говорити про це поки що не можу, бо лише тільки прийшов на нову посаду. Але, якщо їхні напрацювання будуть корисні службі та людям, будемо їх підтримувати.

– Пане Вікторе, рятувальники хочуть свою лікарню, на кшталт госпіталю у військових чи лікарні, яка обслуговує працівників УМВС. Чи можна вирішити це на місцевому рівні?

– Я вже давно перейнявся цим питанням – чому рятувальники не мають своєї лікарні чи хоча б поліклініки, а змушені платити іншим медичним закладам? Зараз така ситуація, що ДСНС виділяє кошти на обслуговування рятувальників військовим чи МВС. Звичайно, я хотів, щоб була своя лікарня і в рятувальників, я підтримую цю пропозицію. Спочатку можна створити хоча б свою поліклініку, де могли б працівники ДСНС обслуговуватися без черг. Але думаю, що тут необхідно залучитися підтримкою місцевої влади і, знову ж таки, меценатів.

Хотів би сказати, що тут прекрасний колектив професіоналів, з якими, думаю, буде не складно працювати. Хотів би висловити подяку своїм попередникам, які в такий непростий час очолювали службу, намагалися вирішувати проблему, закуповували техніку, створювали тренувальні майданчики.

ДОВІДКА «КОЛА»

Віктор Дейнега, полковник ЗСУ, 1991 року закінчив Костромське училище, служив в 28-му корпусі протиповітряної оборони в авіаційній частині на аеродромі Озерна в Житомирській області 5 років. Закінчив 1998 року Київський інститут авіаційно-повітряних сил, після чого приїхав служити у Полтаву на посаду начальника штабу авіаційно-технічної бази першого розряду, яка забезпечувала бойові полки 13-ї дивізії. 2001 року частину скоротили, був командиром батальйону аеродромно-технічного забезпечення, 2005-го очолив військову частину А-2673, де працював до 2014 року у службі наземного забезпечення.

До теми: полтавські рятувальники прийшли до ОДА й вимагають нормальної зарплати і спецзабезпечення

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter