Суд над Кернесом: засідання перенесли (оновлено)

Кримінал
Ольга Матвієнко28 квітня 2015 о 10:511343 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Суд над Кернесом: засідання перенесли (оновлено)
Правоохоронці патрулюють територію навколо Київського районного суду.

У Київському районному суді розглядатимуть справу Геннадія Кернеса. Фото Надії Кучер

Сьогодні, 28 квітня, у Київському районному суді розглядатимуть справу харківського міського голови Геннадія Кернеса.

Із самого ранку працівники міліції патрулюють територію навколо. Як передає із місця події журналіст Надія Кучер, правоохоронці знаходяться там ледь не із 6.00 – отримують інструкції, роблять обхід прилеглих дворів.

Судове засідання у справі одіозного міського голови Харкова викликало неабиякий ажіотаж і серед мешканців Полтави. Ті, хто прийшли в очікуванні побачити Кернеса говорять, що таких гучних справ у Полтаві не пам’ятають.

Станом на 10.30, засідання яке мало початися о 10.00, ще не відкрили. На слухання прибули близько 9 адвокатів підсудних і двоє охоронців Кернеса – , яких також підозрюють у співучасті у злочинах.

На розгляд справи Кернеса приїхав народний депутат Юрій Бублик. Під стінами активісти із ГО "Громадський Майдан Полтавщини" розгорнули плакати "Кернеса на нари".

10.40 Розгляд справи розпочався. Геннадій Кернес так і не з’явився. Охоронці Кернеса – Блинник і Сміцький, свою вину заперечують.

Підозрювані охоронці Геннадія Кернеса. Фото Надії Кучер

Адвокат Геннадія Кернеса просить перенести судове засідання. За словами захисника Лідії Ізовітової, Кернес не отримав повістку і взагалі знаходиться на лікуванні в Італії до 2 травня. Прокурор клопотання адвокатів Кернеса підтримує і говорить, що продовжувати суд без обвинувачуваного неможливо, тому засідання потрібно перенести.

У результаті суд перенесли на 18 травня на 10.30.

Один із потерпілих Сергій Ряполов. Фото Надії Кучер

Нагадаємо, що Геннадія Кернеса звинувачують у викраденні людини, тортурах і погрозі вбивством щодо двох харків'ян.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter