Головний поліцейській Полтавщини повідомив про часті шахрайства

Кримінал
Андрій Іванов22 листопада 2015 о 13:181274 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Головний поліцейській Полтавщини повідомив про часті шахрайства
​До поліції Полтавщини почастішали звернення громадян щодо шахрайських дій, які вчиняють невідомі особи відносно них.

Головний поліцейській Полтавщини повідомив про часті шахрайстваОлег Бех. Фото Андрія Іванова.

Актуальними залишаються шахрайства, пов’язані із дзвінками на мобільні телефони вночі. Шахраї переважно представляються «правоохоронцями» і просять перерахувати гроші на рахунки за непритягнення до відповідальності чи вирішення іншої «проблеми» доньки або сина.

Також людей обманюють під приводом продажу товарів через мережу Інтернет. У Полтаві та Кременчуці залишаються актуальними шахрайські дії осіб, які, під приводом «дайте терміново зателефонувати», беруть у громадян мобільні телефони та зникають.

Із настанням опалювального сезону з’явився й новий вид шахрайства. Невідомі особи навідуються до помешкань громадян, представляються контролерами різних комунальних служб і в подальшому ошукують людей. Зокрема, під час «перевірки» пічного опалення, димоходів, газопостачання, лічильників, водопроводів тощо, шахраї «знаходять серйозні проблеми» і пропонують громадянам «вирішити» їх за певну суму коштів.

Щоб не потрапити на «гачок» шахраїв, будьте пильними та обережними. У подібних ситуаціях не впадайте в паніку, не поспішайте впускати в оселю невідомих людей, а тим паче виконувати їх фінансові умови. Ретельно перевіряйте посвідчення представників комунальних служб. Перевірте їх достовірність, зателефонувавши на «гарячі лінії» підприємств чи організацій, які вони представляють. Перед тим, як впустити незнайомців до оселі, запросіть прийти сусідів чи родичів, щоб не бути з ними наодинці. Консультуйте дітей, як діяти, коли вони вдома самі. Акцентуйте увагу на тому, щоб діти ні в якому разі не відчиняли двері незнайомим особам, окрім необхідності в наданні дітям допомоги. При найменшій підозрі телефонуйте у поліцію за номером 102 - звернувся до громадян Олег Бех, начальник нацполіції у Полтавській області.

Читайте також: Мешканець Полтавської області привіз із зони АТО «сувенір»

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter