Кернес вимагає скоротити засідання, адвокати – перенести, активісти штурмують суд (ФОТО)

Кримінал
Ольга Матвієнко28 липня 2015 о 12:561405 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Кернес вимагає скоротити засідання, адвокати – перенести, активісти штурмують суд (ФОТО)
У Київському районному суді намагаються почати судити Геннадія Кернеса.

Кернес вимагає скоротити засідання, адвокати – перенести, активісти штурмують судПідтримати Кернеса у суд приїхали нардепи Михайло Добкін і Валерій Писаренко. Фото – www.hromadske.tv

28 липня в Київському районному суді чергове засідання у справі міського голови Харкова Геннадія Кернеса та його охоронців, яких звинувачують у викраденні людей та катуванні.

Як і на попередніх засіданнях, адвокати підсудних вимагають перенести засідання. Цього разу причиною називають скасування посади старшого прокурора, що впливає на хід засідання, передають ЗМІ. Прокурор заявляє, що це на суд не впливає і вимагають продовжувати розгляд справи.

Геннадій Кернес через адвоката Юлію Плетньову вніс клопотання про те, що судове засідання повинне тривати не більше двох годин. Вона стверджує, що поїздки з Харкова до Полтави, а також перебування в душній судовій залі негативно впливають на стан здоров’я Геннадія Кернеса. Сторона захисту потерпілих частково підтримала дане клопотання. Адвокат Козир вважає, що здоров’я громадянина є найвищою цінністю і необхідно організовувати перерви у розгляді справі. Сам Кернес, говорячи про свій стан здоров’я, каже, що не бажає нікому подібного, і просить присутніх утриматися від сарказму з цього приводу, пише Громадське ТБ.Полтава.

Поки в залі вирішують, скільки триватиме засідання, ситуація на вулиці загострилася. Активісти намагалися прорватися у приміщення, знесли металеві щити, але правоохоронці їх відтіснили, повідомляє харківське видання «Городской дозор».

Фото у галереї – dozor.kharkov.ua

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter