Суд над Кернесом у Полтаві. Частина 5 (оновлено, ФОТО)

Кримінал
Ольга Матвієнко28 липня 2015 о 11:461613 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Суд над Кернесом у Полтаві. Частина 5 (оновлено, ФОТО)
Учасники процесу, правоохоронці, активісти та ЗМІ зібралися в залі Київського районного суду.

Суд над Кернесом у Полтаві. Частина 5Геннадія Кернеса знову спробують судити в Полтаві. Фото із архіву

28 липня об 11.00 повинне відбутися чергове засідання суду у справі Геннадія Кернеса та двох його охоронців – Віталія Блинника, Євгена Сміцького. Їх звинувачують у викраденні людей, катуванні та замаху на вбивство.

Нагадаємо, що у Полтаві учасники судового процесу збираються вже вп’яте, четвертий раз приїхав головний фігурант справи міський голова Харкова. Проте у попередні рази підготовче засідання так і не відбулося: адвокати підсудних то клопотали про відвід прокурора, то вимагали більше часу на вивчення матеріалів справи, які все той же прокурор, за їхніми словами, приховав.

Відтак, без проведення підготовчого засідання, мова не йде про перехід до розгляду справи по суті.

– Судове засідання почалося вчасно. До приміщення суду прибули активісти з Києва та Харкова. Всього на мітингу близько сотні людей. У залі засідань близько 30 представників преси. Біля приміщення люди організували театралізоване дійство, звучать промови, музика, періодично всі співають Гімн України! Все в рамках закону. За що дякуємо організаторам та учасникам. Кілька десятків міліціонерів продовжують охороняти громадський порядок. Їм допомагають місцеві представники громадських формувань, – повідомив Юрій Сулаєв, речник УМВС у Полтавській області.

ЗМІ повідомляють, що Геннадій Кернес, його захисники прибули до суду за 45 хвилин до початку засідання. До приміщення їх проведи під чорними парасолями, чи то ховаючи від преси, чи то захищаючи від активістів, які перед одним із засідань обкидали Геннадія Адольфовича яйцями.

Нагадаємо, що Генпрокуратура передала матеріали по справі до суду ще наприкінці березня. На перше із засідань Геннадій Кернес не прибув, із другого – його евакуювали, на третьому засіданні охоронці заявили, що не повністю ознайомились із матеріалами справи, і його перенесли на 3 липня. На четвертому засіданні через «міфічний 12 том» розгляд справи теж перенесли.

Фото – ГромадськеТБ.Полтава

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter