На Полтавщині 9-класник повідомив поліції про псевдозамінування школи

Кримінал
Наталія Сіробаб2 грудня 2015 о 11:18832 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Полтавщині 9-класник повідомив поліції про псевдозамінування школи
Проти кмітливого учня з Кобеляцького району правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

На Полтавщині 9-класник повідомив поліції про псевдозамінування школиНа Полтавщині 9-класник повідомив поліції про псевдозамінування школи, фото з сайту intvua.com

Неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян надійшло 1 грудня близько 14-ї години до чергового Кобеляцького відділення поліції. Невідомий, представившись мешканкою села Бреусівка, розповів, що «в Бреусівській середній школі бомба…», йдеться на сайті УМВС України в Полтавській області.

На місце події прибула слідчо-оперативна група територіального підрозділу поліції, вибухотехніки, кінологи та інші служби. Із приміщення навчального закладу евакуювали близько 30 громадян, периметр території школи взяли під охорону працівників поліції.

Під час перевірки встановлено, що невідомий дзвонив із мобільного телефону. У приміщенні школи та на прилеглій території вибухонебезпечних пристроїв не знайшли. З’ясувалося, що про псевдозамінування повідомив 14-річний учень 9 класу школи-інтернату, мешканець села Лесинки.

Мобільний телефон у хлопця вилучили. Відкрите кримінальне провадження за частиною 1 статті 259 Кримінального кодексу України (завчасно неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від чотирьох до восьми років.

Нагадаємо, засудили полтавку, яка розважалася, повідомляючи про псевдозамінування.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter