На Полтавщині чоловіки поцупили плити з братської могили

Кримінал
Наталія Сіробаб9 серпня 2016 о 12:12822 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Полтавщині чоловіки поцупили плити з братської могили
За наругу над похованням винуватцям «світить» п’ять років позбавлення волі.

На Полтавщині чоловіки поцупили плити з братської могилиНа Полтавщині чоловіки поцупили плити з братської могили, фото з сайту pl.npu.gov.ua (2 шт.)

На початку серпня у Кременчуцьке районне відділення поліції 40-річна завідувач сільського клубу повідомила, що з сільського цвинтаря, із братської могили з іменами загиблих під час Другої світової війни, викрадені металеві плити, йдеться на сайті ГУ Нацполіції у Полтавській області.

Оперативники згодом знайшли винуватців скоєного. Ними виявились 26- та 27-річний мешканці Кременчука. Обоє фігурантів раніше потрапляли в поле зору правоохоронців за скоєння крадіжок.

– Викрадені 4 плити підозрювані реалізували за 120 гривень, а отримані кошти витратили на власні потреби. Наразі правоохоронці вилучили тільки частину плит. Затримані дають свідчення слідчим, – повідомив Олег Стешенко, керівник Кременчуцького районного відділення поліції.

На Полтавщині чоловіки поцупили плити з братської могили

За фактом розпочали кримінальне провадження за частиною 2 статті 297 Кримінального кодексу України (осквернення або руйнування братської могили чи могили Невідомого солдата, пам’ятника, спорудженого в пам’ять тих, хто боровся проти нацизму в роки Другої світової війни – радянських воїнів-визволителів, учасників партизанського руху, підпільників, жертв нацистських переслідувань, а також воїнів-інтернаціоналістів та миротворців).

За скоєне чоловікам загрожує обмеження волі строком від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий термін.

Читайте також: На Полтавщині чоловіки поцупили огорожу з кладовища.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter