На Полтавщині судитимуть чоловіка за викрадення підприємця та спробу його вбити

Кримінал
Наталія Сіробаб23 березня 2016 о 15:13880 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Полтавщині судитимуть чоловіка за викрадення підприємця та спробу його вбити
Група осіб викрала чоловіка та вимагала гроші у його родини.

На Полтавщині судитимуть чоловіка за викрадення підприємця та спробу його вбитиНа Полтавщині судитимуть чоловіка за викрадення підприємця та спробу його вбити, фото з сайту kurs.if.ua

Прокуратура Полтавщини затвердила та направила до Лубенського міськрайонного суду для розгляду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо лубенця, йдеться на сайті обласної прокуратури. Чоловіка звинувачують у незакінченому замаху на умисне вбивство викраденої людини, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч.3 ст.15, п.п.3, 12 ч.2 ст.115 КК України), у викраденні людини, вчиненому з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 146 КК України), у вимаганні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 189 КК України). Про це повідомив прокурор відділу нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю, прокуратури області Богдан Беркута.

За інформацією прокурора, під час досудового розслідування встановлено, що лубенець (колишній працівник органів внутрішніх справ) через неприязні стосунки організував викрадення місцевого підприємця з метою отримання викупу та вбивства.

– Викравши підприємця, обвинувачений вимагав та одержав від його родичів 5 тисяч доларів США, позбавити життя потерпілого не встиг, оскільки під час спроби скоїти злочин був затриманий, – розповів Богдан Беркута.

Нагадаємо, мешканця Лубен затримали працівники прокуратури та УСБУ в області у грудні 2015 року. За клопотанням процесуального прокурора у кримінальному провадженні слідчий суддя Октябрського районного суду обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter