На Полтавщині зріс рівень дитячої злочинності

Кримінал
Надія Труш2 листопада 2015 о 16:011024 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Полтавщині зріс рівень дитячої злочинності
Рівень дитячої злочинності з початку року у Полтавській області зріс на 63,7%.

На Полтавщині зріс рівень дитячої злочинностіНа Полтавщині зріс рівень дитячої злочинності. Фото gazeta.dt.ua

Про збільшення кількості злочинів, вчинених дітьми, щотижневій апаратній нараді розповіла начальник кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Полтавській області Жанна Ахіджанян, інформує прес-служба Полтавської ОДА.

Жанна Ахіджанян зазначила, найголовніший чинник, який призводить до дитячої злочинності, – соціально-психологічні умови, в яких розвивається дитина. Серед них: матеріально-побутові умови, стосунки з батьками, педагогами та однолітками, відсутність повноцінного дозвілля тощо. Непоодинокі випадки, коли дитина зростає в сім’ї, де відбувається насилля. З початку року зафіксовано 64 таких фактів.

Найтяжчі з цих злочинів — крадіжки, грабежі, розбійні напади та злочини, пов’язані з наркотиками. 70% зареєстрованих злочинів були скоєні в період з 15.00 до 21.00, тобто коли діти після школи не були нічим зайняті. Причому учасниками протиправних дій стали 195 неповнолітніх. З них 75 — школярі та 60 учнів ПТУ; 42 — раніше судимі.

Також в області високий рівень вживання неповнолітніми алкоголю та тютюнопаління. Під час рейдів було виявлено 152 такі факти. Загальна сума накладених під час рейдів становить 510 тисяч гривень.

– Причину такої невтішної статистики вбачаю у неорганізованому дозвіллі школярів. На сьогоднішній день в області діють різноманітні гуртки, але більшість з них працюють на платній основі. Не всі батьки мають змогу сплачувати за них. Окрім того, безкоштовні заклади не можуть похвалитися різноманітністю направлень, а нинішню молодь і без того зацікавити важко, − зазначила Жанна Ахіджанян.

Голова Полтавської ОДА Валерій Головко зауважив, що залучення дітей до корисного та змістовного позашкільного дозвілля залежить від бажання. І не лише батьків, а й педагогів, обов’язок яких – забрати дитину з вулиці.

До теми: На Полтавщині через вибори зросла злочинність

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter